Презентація навчального проекту для молодих лідерів «Школа громадської активності»

Поділитися

1 квітня, в конференц-залі Тернопільської обласної державної адміністрації відбулась презентація навчального проекту для молодих лідерів «Школа громадської активності», що має на меті виховання нового покоління громадських активістів.

 

Проект презентував Омелян Іван Григорович – координатор проекту «Школа громадської активності», тренер ГО «Центру політичних студій та аналітики», громадський діяч. Зокрема, журналісти дізнались про те, що школа складається з трьох етапів:

 

1.     Презентаційний етап. Під час якого студенти вузів Тернополя дізнаються про проект та зможуть заповнити анкету на участь у школі.

2.     Навчальний етап. На цьому етапі вже буде відібрано лише 30 найбільш вмотивованих молодих людей, які пройдуть навчання на триденному семінарі-тренінгу. Завдяки набутим знанням учасники зможуть навчитись виступати публічно, працювати із сучасними технологіями, а також оформляти свої ідеї та ініціативи у проекти.

3.     Після проектний етап. На цьому етапі учасники отримають всіляку підтримку у реалізації своїх проектів та ініціатив.

 

Також перед журналістами виступили Найчук Наталя Анатоліївна – начальник управляння у справах сім’ї та молоді  Тернопільської обласної державної адміністрації та Барна Степан Степанович – депутат Тернопільської обласної ради, член комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, туризму та курортно-рекреаційної діяльності. Вони розповіли журналістам про актуальність проекту для громад міста та області. Зокрема, Наталя Анатоліївна підкреслила значимість «Школи громадської активності» для розвитку та втілення громадських ініціатив в районах області. Також на прес-конференції було повідомлено про те, що презентація проекту вже пройшла в декількох вузах Тернополя, а з наступного тижня плануються презентації в районах області. Зокрема в Бучачі, Кремінці, Бережанах та Чорткові.

Степан Барна також підтримав проект. На його думку саме з майбутніх випускників школи можуть вийти нові депутати місцевих рад, які будуть більш кваліфіковані та більш наближені до громади.

Організатори запевнили, що здійснення цього проекту покладе початок виховання нового покоління громадських активістів на Тернопільщині.

Масловська Зоряна- « Міс Інтернет-Тернопіль’ 2011» у березні. Хто переможе у квітні?

Голова Тернопільської обласної ради взяв участь у презентації перевидання книги “Хрестом і мечем” у Львові