«Шанхайські дороги» в Україні можливі лише після викорінення корупції

Поділитися

Будівництво дійсно якісних доріг за сучасними технологіями в Україні можливе лише після повного викорінення корупції. У цьому переконаний народний депутат, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК. Так політик прокоментував заяву Прем’єр-міністра України Миколи АЗАРОВА, який вважає корисним досвід китайського Шанхаю з будівництва доріг, зокрема наземних естакад.

За його словами, сьогодні до половини всіх коштів, які виділяються на прокладення нового автополотна або ремонт старого – банально розкладається. “Сама проблема закладається ще на рівні проведення тендерів вибору фірм-підрядників, які повинні здійснювати будівництво доріг або ремонтні роботи, де існують навіть конкретні цифри винагороди – а саме віддати чиновникам з кабміну або «Укравтодору» як мінімум 30% відкату від суми контракту”, – сказав народний депутат.

ДЖОДЖИК вважає, що “чиновники закривають очі на неякісну роботу фірм-підрядників, дозволяють їм розкрадати частину коштів, оскільки самі зав’язані у цьому корупційному колі”. “В Китаї спорудження якісних доріг якраз і стало можливим завдяки викоріненню корупціонерів, адже за дачу чи отримання хабара там саджають у в’язницю на довгі терміни”, – зауважив заступник голови УНП.

“Тож без якісної внутрішньої реформи системи будівництва доріг та зміни законодавства, зокрема заборони на проведення тендерів лише за участю одного учасника, «шанхайські дороги» в Україні можуть почати розвалюватися вже за декілька років після їхнього нібито успішного спорудження”, – підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

У Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася театралізована Хресна дорога

Лікарі-волонтери з Голандії допомогли тернополянам, що мають проблеми зору