У Чорткові учням розповідають як класно працювати муляром, водієм чи штукатуром

Поділитися

Одним із основних видів діяльності служби зайнятості є забезпечення комплексного підходу щодо організації системної профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю. Ця робота спрямована на розширення поінформованості учнів загальноосвітніх навчальних закладів про світ професій, професійне самовизначення. Саме з метою орієнтації юнаків і дівчат на робітничі професії фахівці Чортківського райцентру зайнятості провели для випускних класів місцевих шкіл День відкритих дверей Чортківського вищого професійного училища.

Директор училища  Богдан Павлюк ознайомив присутніх з умовами вступу та навчання у цьому навчальному закладі, з його матеріально-технічною базою. Для гостей заходу була проведена екскурсія виробничими майстернями. Школярі дізналися, що училище готує висококваліфікованих трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, слюсарів з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів, малярів, штукатурів, мулярів, лицювальників-плиточників, конторських службовців, операторів комп’ютерного набору, машиністів холодильних установок.

Зацікавив юнаків і дівчат стенд державної служби зайнятості, де вони могли почерпнути інформацію про послуги служби, які вона надає населенню, про характеристики тієї чи іншої професії.

Частина учнівської молоді висловила бажання навчатися у Чортківському вищому професійному училищі. У заході взяло участь 76 школярів.

Прокоментуйте: Ви як думаєте з цього питання?

Виявлене сміттєзвалище на Тернопільщині буде ліквідовано

У Тернопільському інституті соціальних та інформаційних технологій вчили студентів писати резюме. Про порушення вузом міжнародних стандартів не говорили