У Гримайлівській обласній комунальній школі-інтернаті виявили порушень на 442 тисячі гривень

Поділитися

Період фінансово-господарської діяльності за 2008-2010 рр. та січень 2011 року Гримайлівської обласної комунальної санаторної школи-інтернату для дітей із захворюваннями органів травлення став об’єктом ревізії, що її провів контрольно-ревізійний відділ в Гусятинському районі.

Ревізією охоплено більше 11 млн.грн. бюджетних коштів, виявлено фінансових порушень на загальну суму 442,1 тис. грн., з яких 271,2 тис. грн. усунуто в ході ревізії.

Зокрема, встановлено недорахування фізичним особам надбавок, доплат, відпускних та лікарняних на суму 5,8 тис. грн.  Разом з тим, проведено завищених витрат на оплату праці на загальну суму 41,4 тис. грн. внаслідок встановлення  непередбачених законодавством надбавок і доплат,  оплати відпусток всупереч законодавству та оплати за невідпрацьований робочий час.

Вказані порушення призвели до зайвого перерахування більш ніж 15 тис. грн. до державних цільових фондів.

Перевіркою обсягів та вартості капітального ремонту, проведеного в приміщеннях спального корпусу інтернату, виявлено завищення двома підрядниками вартості виконаних робіт більш ніж на 10 тис. гривень.

Ревізією своєчасності та повноти проведених розрахунків за водопостачання встановлено, що санаторна школа-інтернат надає послуги з водопостачання Гримайлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Проте, рахунки за надані послуги з водопостачання не виставлялись, заборгованість в обліку відсутня. Провівши зняття показника лічильника води, було  встановлено, що санаторній школі завдано матеріальної шкоди на більш ніж півтори тисячі гривень.

Ревізією дотримання законодавства при проведенні індексації, дооцінки та іншого перегляду вартості необоротних активів встановлено заниження в обліку вартості основних засобів на загальну суму 58,4 тис. грн. та незавершеного будівництва – на 151,5 тис. гривень.

Також ревізією виявлено завищення в кошторисі потреби у бюджетних коштах на 2011 рік більш ніж на 111 тис гривень.

За результатами ревізії складено 11 протоколів про адміністративні правопорушення. До об’єкта контролю застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних асигнувань.

Директору навчального закладу надіслано вимоги, спрямовані на усунення виявлених порушень.

Про результати ревізії проінформовано управління освіти і науки Тернопільської ОДА.

Матеріали ревізії скеровано до прокуратури Густинського району, повідомили “Про все” у  прес-службі КРУ в Тернопільській області

«Найбільша Паска України» від УПЦ МП впала під власною вагою

Греко-католик – це християнин, який народився чи став ним у Свято-Володимировому хрещенні