У козівській санстанції знайшли порушень на 128 тисяч гривень!

Поділитися

Працівниками КРУ в Тернопільській області у березні поточного року завершено планову ревізію фінансово-господарської діяльності Козівської районної санітарно-епідеміологічної станції, якою виявлено фінансових порушень на загальну суму 128,2 тис.грн.

Зокрема, працівниками установи недоотримано заробітної  плати, відпускних та надбавки за вислугу років на суму 4,3 тис.грн. У той час  проведено незаконні доплати за сумісництво, надбавки за складність  і напруженість та премії на суму 26,3 тис.грн., що призвело до зайвого нарахування та сплати внесків до державних цільових фондів у сумі 9,6 тис.грн.

 Незважаючи на обмежені фінансові можливості, тут допустили нецільове  використання коштів на 38,9 тис.грн.,  що були передбачені на оплату праці працівникам установи, а витрачені  вони на оплату професійних послуг, наданих суб’єктами підприємницької діяльності.

Внаслідок внесення недостовірних даних до розрахунку потреби бюджетних коштів на оплату за комунальні послуги   на 2011 рік завищено  потребу в коштах на 13,3 тис.грн.

Ревізією встановлено зайву оплату за ненадані послуги з теплопостачання на 33,1 тис.грн. у зв’язку із завищенням опалювальних площ установи.

Також встановлено низку інших порушень – безпідставне відшкодування витрат на оплату відряджень – 0,1 тис.грн., зайву оплату за користування радіоточками на суму 0,5 тис.грн., а також  нестачу бензину на суму 0,6 тис.грн. та заниження вартості необоротних активів на суму 1,4 тис.грн.

За допущені порушення  до установи застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення асигнувань, на трьох посадових осіб установи складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Тернопільської області, головному лікарю установи надіслано вимоги щодо повного усунення фінансових порушень, повідомили “Про все” у прес-службі КРУ   в Тернопільській області

 

Зверення міського голови Тернополя (з нагоди 1 квітня)

Тернопільські політичні анекдоти