У культурі Шумська “намутили” на 284 тисячі гривень

Поділитися

Контрольно – ревізійним відділом у Шумському районі проведено планову ревізію фінансово-господарської діяльності відділу культури і туризму  Шумської РДА за 2009 – 2010 роки.

Ревізією виявлено фінансових порушень на загальну суму 284,8 тис. грн., з яких порушень, що призвели до втрат ресурсів, – на 45 тис.грн.

Внаслідок порушень законодавства при нарахуванні заробітної плати за час перебування у відпустці 26 працівникам установи було зайво нараховано і виплачено 8,8 тис. грн. Вказане порушення призвело до зайвого перерахування 2,9 тис. грн. до державних цільових фондів.

Ревізією встановлено, що в ревізійному періоді відділом культури і туризму відповідно до укладених договорів тимчасово вільні приміщення здавалися в оренду. Кошти, отримані від орендарів за спожиті ними комунальні послуги, зараховувались до спеціального фонду кошторису, а відшкодування надавачам вказаних послуг здійснювалось за рахунок коштів загального фонду. Вказане порушення призвело до незаконних витрат загального фонду кошторису на  27,2 тис. грн.

Контрольними обмірами виконаних робіт з капітального ремонту будівель Шумського краєзнавчого музею „Антонівська республіка” та даху краєзнавчого музею в м. Шумськ встановлено завищення генпідрядниками ПМП „Агробуд – 1” та ПП Тимощук Я.М. вартості фактично виконаних робіт, що призвело до незаконного витрачання бюджетних коштів на більш ніж 6  тис. грн.

Ревізією дотримання законодавства при проведенні індексації, дооцінки та іншого перегляду вартості необоротних активів встановлено заниження в обліку  вартості  основних засобів на загальну суму 239,7тис.грн.

Виявлені фінансові порушення повністю усунуті в ході ревізії.

За допущені порушення законодавства з фінансових питань на чотирьох посадових осіб відділу складено  протоколи про адміністративне правопорушення   за ст. 164-2 КУпАП.

Матеріали ревізії передано до прокуратури Шумського району для розгляду та прийняття відповідного рішення, повідомила “Про все”  прес-служба КРУ в Тернопільській області

Порушено кримінальну справу над злодіями, які вкрали пів мільйона гривень

А тернопільським студентам слабо?