У Тернополі обговорюватимуть актуальні проблеми просторового планування в Україні

Поділитися

 

У середу, 27 квітня 2011 року, в Тернополі в приміщенні сесійної зали Тернопільської обласної ради (вул. Грушевського, 8) відбудеться Всеукраїнська  конференція на тему: «Захист соціальних та економічних прав громадян під час здійснення територіального планування розвитку сільських громад». В ході заходу підводитимуться підсумки роботи дворічного проекту «Плануємо Громадою», який був спрямований на захист прав громадян при плануванні території сільських населених пунктів.

В конференції візьмуть участь: заступник міністра ЖКГ І.Соколов, голова Тернопільської облради О.Кайда, представники секретаріату Кабміну, Представництва ЄС в Україні, громад-учасниць Проекту та інших міжнародних програм і проектів. Крім того, до участі в конференції запрошені головні архітектори та відповідальні посадовці державних адміністрацій з інших областей України.

У ході конференції будуть обговорені проблеми просторового планування (розробки генпланів, схем планування територій тощо) в сільській місцевості, а також шляхи налагодження діалогу між владою, громадськістю та бізнесом в цьому процесі. Буде представлено, як забезпечувалося врахування громадських інтересів та захист економічних та соціальних прав громадян при плануванні території громад-учасниць Проекту.

Тематика конференції є актуальною з огляду на активізацію планування територій в регіонах України та нове законодавство з цих питань.

Конференція проводиться у партнерстві з Міністерством будівництва та житлово-комунального господарства України, Тернопільською обласною радою та Тернопільською ОДА.

Початок об 11.00 (реєстрація з 10.00).

Довідково. Проект «Громадянська ініціатива на захист економічних та соціальних прав» («Плануємо Громадою») виконувався Творчим центром ТЦК та Інститутом громадянського суспільства за фінансової підтримки Європейського Союзу. Він тривав з березня 2009 по травень 2011 року на Тернопільщині (Гусятинський р-н), Хмельниччині (Дунаєвецький р-н) та Одещині (Білгород-Дністровський р-н). В межах проекту було надано підтримку для розробки схем планування територій чотирьох сіл, підтримано ініціативи місцевих організацій, спрямованих на захист соціальних та економічних прав громадян при плануванні територій, проведено тренінги для громадських активістів та органів влади, надано юридичні консультації громадянам.

Міністерство  будівництва та житлово-комунального господарства України

Проект Творчого центру ТЦК та Інституту громадянського суспільства «Громадянська ініціатива на захист економічних та соціальних прав»

Проект програми станом на 22 квітня 2011 р.

КОНФЕРЕНЦІЯ

«ЗАХИСТ СОЦІАЛЬНИХ ТА ЕКОНОМІЧНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ПЛАНУВАННЯ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ГРОМАД»

проводиться у партнерстві з

Тернопільською обласною радою,

Тернопільською обласною державною адміністрацією,

за фінансової підтримки

Європейського Союзу

27 квітня 2011 року

м. Тернопіль


10.00 – 11.00 Реєстрація учасників
11.00 – 11.30 Відкриття
ПАЛИВОДА Любов, президент Творчого центру ТЦК 

СОКОЛОВ Ігор, заступник Міністра будівництва та житлово-комунального господарства  України

Представництво Європейського Союзу в Україні

ХОПТЯН Валентин, голова Тернопільської обласної державної адміністрації

КАЙДА Олексій, голова Тернопільської обласної ради

11.30 – 13.00 Експертна дискусія «Розвиток сільських територій через здійснення територіального планування на засадах партнерства влади та громадськості»
СОКОЛОВ Ігор, заступник Міністра будівництва та житлово-комунального господарства  України 

ТКАЧУК Анатолій, Інститут громадянського суспільства

КРИШТОП Тетяна, заступник директора Інституту «УкрНДІПроцивільсільбуд»

РИМАР Лариса, голова громадської організації «Спілка власників землі» (м.Тернопіль)

Запитання/відповіді/дискусія

13.00 – 14.00 Обід 

14.00 – 15.30 Презентація досвіду реалізації проекту «Плануємо Громадою»
КУПРІЙ Володимир, директор Проекту «Громадянська ініціатива на захист економічних та соціальних прав» («Плануємо Громадою») 

РУСИН Оксана, голова громадської організації «Відродимо Гадинківці» (Гусятинський р-н Тернопільської обл.)

ПАВЛЕНКО Тетяна, голова Білгород-Дністровського відділення громадської організації «Центр розвитку та правової підтримки села»

РИМАР Лариса, голова громадської організації «Спілка власників землі» (м.Тернопіль)

ВИХРИСТЮК Ірина, голова громадської організації  «Відродження» (м.Татарбунари Одеської області)

15.30 – 16.00 Закриття першого дня Конференції
16.00 Урочисте прийняття

З Тернопільщини до навчальних центрів української армії відправилися на навчання понад 40 майбутніх контрактників

Великодні свята у Тернополі будуть з фонтанами (відео)