Україна збільшує зовнішній борг найшвидше у Європі

Поділитися

Державний борг сягнув тієї межі, перевищувати яку надто небезпечно, вважають знавці. І радять зменшити темпи позик. Водночас, в уряді запевняють, що становище є керованим і жодної загрози банкрутства немає, — повідомляє радіо «Свобода».

У 2011 році Україна впорається з ситуацією, утім якщо темпи нарощування боргу не знизяться, то дефолт може стати невідворотним, вважає директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин. «Ситуація далеко не однозначна. У такій ситуації ускладнюється процес напрацювання відповідних інструментів. Я би хотів звернути увагу на певні додаткові ризики. У першу чергу, все це пов’язане з тим, що в останні роки ми нарощували державний борг надто швидко. Загальний зовнішній борг України за три роки зріс надзвичайно. Приріст, якщо рахувати співвідношення з внутрішнім валовим продуктом, найбільший у Європі», — наголосив знавець.

Медична «Клініка на колесах» Міжнародного благодійного фонду «Дар життя» сьогодні розпочала роботу у селі Малашівці Зборівського району

Орест Муц і компанія втрачають довіру у виборців… якої й ніколи не мали