Великодні заходи у Тернополі

Поділитися

 

25 квітня 2011 року на «Обливний понеділок» в місті Тернополі, за підтримки міської ради, відбудуться наступні заходи:

 

День Землі

День Землі – громадянська ініціатива, що об’єднує найрізноманітніші природоохоронні заходи. Мета святкування – привернути увагу тернополян до екологічних проблем нашого міста. Адже нині, переймаючись переважно економічними труднощами, люди забувають про екологію.

Основною подією заходу буде запрошення усіх бажаючих скласти Подяку Землі, щоб шанувати її, дорожити нею. Це послання буде поміщено у спеціальну капсулу і передано Землі для нащадків на одній із клумб на Майдані Волі. З усіма присутніми дякуватимуть землі міський голова м. Тернополя Сергій Надал, а також відомий тернополянин, шоумен Сергій Притула. Аби задіяти присутніх до проведення свята, організатори влаштують інтерактивну виставу, еко-квести, флешмоб, діятиме ярмарок, де тернопільські майстрині продаватимуть свої вироби. Організатор заходу ГО «За чисте місто».

 

Великодні гаївки «Зав’яжем вінець!»

Під час заходу для гостей та мешканців міста Тернополя будуть проводитися Великодні гаївки, веснянки та цікаві забави. Початок заходу «Зав’яжемо вінець!» о 14.00 год. біля Катедрального собору. О 16.00 від Катедрального собору вулицями міста Тернополя пройде дійство «Кривий танець» на Козацький острів, що у парку Топільче. Кривий танець – це гаївковий рух з живого ланцюга учасників свята.

На головній дорозі до Козацького острівка буде встановлено святково прикрашені ворота. Відвідувачі, які проходитимуть крізь святкову браму, будуть окроплені водицею. Сам острів буде поділено на кілька майданчиків: дитячий, ігровий та майданчик парубоцьких розваг. Під час забавлянь у парку відбудеться конкурс «Ого! Товканка!». Планується також вивчення автентичного українського танцю. Усі охочі зможуть опанувати нескладні для виконання, але надзвичайно цікаві, танці України.

На острові буде представлено виставку писанок школи писанкарства «Намалюю писаночку!». Близько 20.00 відбудеться Великодній концерт. Завершиться захід святковою ватрою.

Організаторами дійства «Зав’яжем вінець!» є національно-патріотичні молодіжні організації області, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Тернопільська міська рада, Теребовлянське вище училище культури.

 

На захід запрошуються усі, хто окрім великодніх частувань прагне поринути у вир українських традицій!

Великодні свята у Тернополі будуть з фонтанами (відео)

Сергій Надал та ремонт міжбудинкових проїздів і доріг. Прокоментуйте