За цигарки та «Ром-колу» – дітям, позбавлять ліцензії та оштрафують

Поділитися

За результатами  прокурорських перевірок внесено 5 приписів, за якими  кожного з підприємців-порушників оштрафують на суму  6 800 гривень та  позбавлять ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном та алкоголем.

Прокуратурою Тернопільської області проведено перевірку дотримання вимог законодавства  щодо попередження вживання неповнолітніми пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Під час неї встановлено, що,   працівники відділів кримінальної міліції в районах області виявляли факти продажу слабоалкогольних напоїв та тютюну неповнолітнім, проте не скеровували у відповідні служби матеріали для вирішення питання щодо покарання приватних підприємців за порушення.

Неповнолітні без перешкод купували цигарки у продуктових магазинах Чорткова, Борщова, Монастириська , а «Ром-колу» у м.Бучачі.  Проте , лише після втручання прокурорів районів,   відповідні приписи про порушення   у магазинах приватних підприємців скеровані до податкової служби. Відповідно до  ст.17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»  тепер  кожного підприємця оштрафують на 6 800 гривень та вирішуватимуть питання щодо позбавлення ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном та алкоголем.

Перевірки  на вказаному напрямі роботи проводяться постійно, повідомили “Про все” у  прес-службі прокуратури області

Хто візьме участь в VІ Міжнародному інвестиційному форумі та засіданні Міжнародного трейд-клубу

Сьогодні в технічному університеті можна побачити наукові досягнення