Богдан Строцень найбільше знає про археологічні дослідження подій 1649 року на Тернопільщині

Поділитися

Працівники ДП «ОАСУ Подільська археологія» та Тернопільської інспекції охорони пам’яток історії та культури взяли участь в ХХ-ій ювілейній науковій конференції «Нові дослідження пам’яток козацької доби в Україні», присвяченій пам’яті відомого археолога Д. Я. Телегіна.

Конференція відбулась 23-24 березня 2011 року в м. Києві. ЇЇ організаторами виступили: Науково-дослідний центр «Часи козацькі», Українське товариство охорони пам’яток історії та культури, Центр пам’яткознавства НАН України і УТОПІК, Історико-культурна асоціація «Україна-Туреччина».
Працювали 4 секції: історико-краєзнавчі розвідки, нові дослідження пам’яток археології козацької доби, писемні джерела про українське козацтво та секція тюркологічні дослідження, повідомляє http://archpodillia.net
Учасники конференції з України, Молдови, Туреччини інформували колег про результати своїх наукових розвідок. Як і на кожному такому зібранні не обійшлося без запитань, дискусій, цікавих розмов у кулуарах та нових знайомств.
Представники тернопільської делегації прибули на конференцію у найбільш численному складі серед областей усього Західного регіону і представили аудиторії свої доповіді:
«Археологічні дослідження подій 1649 року на Тернопільщині»  Богдан Строцень;
«Замки Тернопільщини за матеріалами археологічних досліджень» Людмила Строцень;
«Оборонні споруди XIII-XV ст. в с. Старий Збараж Збаразького району Тернопільської області» Марина Ягодинська у співавторстві з Юрієм Покривайлом.

Археологічний спадок віків на Тернопільщині

Державні службовці змагалися за кубок голови Тернопільської облдержадміністрації з міні-футболу