Червоні прапори обійдуться Україні в 30 млн гривень

Поділитися

Активісти Громадянського руху «Відсіч» підрахували, у яку мінімальну суму обійдеться місцевим бюджетам України прийняття Верховною Радою закону щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги 9 травня.

Представники руху, зазначають, що Прапорів Перемоги в Україні немає. Він має розмір 188 на 82 сантиметри з зображенням п’ятикутної зірки, серпа і молота та написом білими літерами по всій площі полотна скороченої назви дивізії – «150 стр. ордена Кутузова II ст. идрицк. див. 79 С.К. 3 У.А. 1 Б.Ф.»

«Звернувшись до підприємства, яке виготовляє прапори, ми взнали, що мінімальна ціна виготовлення одного визначеного законом для вивішування на вулицях міст і сіл України прапору (без древка) коштуватиме 40 грн, якщо йдеться про велику партію», – зазначила активістка львівського осередку «Відсічі» Ольга Сало.

«Ми дізналися, що у Франківському районі Львова, який не є найбільшим з шести районів, на які поділене місто, на державні свята вивішується 2800 прапорів. В цілому ж для міста виконання Закону Верховної Ради коштувало б 700 тисяч грн», – стверджує Сало.

«Екстраполювавши ці цифри на всю Україну, побачимо, що для розвішування у всій державі поряд з державними прапорами ще й червоних потрібно мінімум 30 млн грн», – підрахували у «Відсічі».

«Оскільки в законі не вказується, за які кошти мають виготовлятися ці прапори, а обов’язок їх розвішування лежить на місцевих органах влади, то й виготовляти їх вони муситимуть за кошти своїх місцевих бюджетів, щоб виконати закон», – дадала Сало.

На тому, що можуть виникнути проблеми із виготовленням червоних прапорів, а також флагштоків заявив сьогодні спікер Володимир Литвин. Крім того, він наголосив, що «окрім всього іншого треба мати і місця, де їх вивішуватимуть».

Дерево щастя у Тернополі перетворилось на… посмітюшне

Тернопільська ветерани відмовилися їхати на урочистості до Януковича