Чи оприлюднять свої декларації про доходи за 2010 рік народні депутати від Тернопільщини?

Поділитися

Чимало  народних депутатів сьогодні оприлюднюють свої декларації про доходи. Здебільшого, “продвинуті”.

Проте тернопільські нардепи, схоже, соромляться це зробити. Або просто забули. Чи не мають часу.  Або,  можливо, щось приховують?

Тернопільська інтернет-газета “Про все” готова оприлюднити декларації усіх народних обранців.

Якщо все ж таки народні депутати забажають це зробити, то просимо надсилати копії декларацій на нашу електронну пошту provse87@mail.ru

Знаючи характер деяких нардепів від Тернопільщини, які готові підняти бурю у стакані води, пропонуємо ознайомитись з декларацією вашого колеги Тараса Стецьківа.

 

 

Декларацію про доходи за 2010 рік оприлюднюють народні депутати. У соціальній мережі “Фейсбук” інформацію про свої статки розмістив Тарас Стецьків.

«До соціальних мереж мають доступ все більше і більше людей. Це популярний спосіб донесення інформації як до громади, так і до журналістів. Разом з тим для громадян, які не користуються Інтернетом, також важливо знати доходи політиків», – наголосив обранець.

За 2010 рік Тарас Стецьків заробив 220 тис. 632 грн. – саме стільки становить річна зарплата народного депутата. Інші члени сім’ї за минулий рік отримали доходів на суму 25 тис. 200 грн. Загалом за минулий рік парламентарій сплатив 31 тис. 500 грн. податків із доходів фізичних осіб.

Судячи з декларації, на рахунку членів сім’ї у банках зберігається 50 тисяч гривень. Щодо нерухомості, то у пана Стецьківа є у спільній власності квартира у Києві площею 80 кв. метрів. Донька володіє машиною марки БМВ (об’єм двигуна – 1,99 см куб.). Окрім того, Тарас Стецьків володіє земельною ділянкою площею 0,12 га.

«Згідно з законом про доступ до інформації, громадськість має право знати про доходи народних депутатів. Для мене оприлюднення не склало жодних труднощів, моя декларація відповідає дійсності. Це може перевірити кожен, хто має бажання», – зазначив Тарас Стецьків. Разом з тим народний депутат зазначив у коментарі, що було б справедливо, якби усі громадяни, які займаються чи мають намір займатися політикою, оприлюднювали б свої реальні доходи.

Анатолій Вихрущ: Тарас Шевченко повернувся і продовжує повертатись в Україну

Вперше в історії України на базі #TwiTerEvent 9-10 липня відбудеться #DnisTERevent – зустріч твіттерян “без галстуків”, доповідей і буржуазних замашок баркемпів