Депутати Тернопільської облради “протрусять” місцевий державний телеканал ТТБ

Поділитися

На початку третього пленарного засідання сорокової сесії до порядку денного було внесено ще дев’ять питань, у тому числі ряд депутатських запитів, зокрема, – запит Олега Сиротюка щодо ситуації, що склалася із прямою трансляцією другого пленарного засідання сорокової сесії.

Проект рішення «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України», за пропозицією депутата Володимира Чубатого, було винесено першим. Після дискусії та обговорення з певними змінами рішення було проголосовано та звернення відправлено факсограмою до Верховної Ради України. Сесія виступила за вилучення пункту 139.1.12 Податкового кодексу України. А також у  надісланому до ВРУ документі йдеться: «Ліквідація головної переваги спрощеної системи оподаткування – мінімум втручання держави у бізнес, та змушення підприємців вести складний податковий облік для багатьох сімей, які впродовж 20 і більше років самостійно створювали і розвивали власний бізнес, може обернутися великою трагедією – безробіттям. Це може мати тяжкі соціальні наслідки для держави», повідомляє сайт облради.

Ще на початку своєї каденції обласна рада вирішила: перед тим, як прийняти нову програму, депутати мають заслухати звіт про виконання попередньої та використання виділених коштів. Тому перш ніж обговорити питання «Про обласну комплексну програму соціальної підтримки малозахищених верств населення „Турбота” на 2011-2015 роки» було заслухано звіт начальника управління соціального захисту населення ОДА Богдани Олексишин «Про виконання обласної комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення “Турбота” на 2006-2010 роки». Під час обговорення депутати  особливо наголошували на значному недофінансуванні галузі з державного бюджету та недостатності коштів навіть на оплату праці соціальних працівників ( у багатьох районах їх переведено на 0,75% окладу). Разом з тим і звіт, і згодом програму із певними доповненнями та змінами було прийнято.

У своєму звіті директор обласного фонду індивідуального будівництва на селі Ярослав Бісовський «Про виконання цільової обласної програми підтримки індивідуального житлового будівництва в сільській місцевості „Власний дім”  вказав на проблеми та складнощі у провадженні індивідуального будівництва, назвав райони, у яких ця робота практично не ведеться ( Шумський, Борщівський тощо) та визначив Лановецький як район, у якому індивідуальне будівництво здійснюється найліпше.

Депутати внесли ряд пропозицій до обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі „Власний дім” на 2011-2015 роки та прийняли її.

Заступник начальника УМВС у Тернопільській області Василь Облещук доповідав про виконання регіональної комплексної програми профілактики злочинності та охорони громадського порядку на 2006-2010 роки. Сесія прийняла звіт, а програму профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на території Тернопільської області на 2011-2015 роки відправили на доопрацювання. Відправили на доопрацювання також і програму розвитку виставково-ярмаркової діяльності в області на 2011-2013 роки, яку презентував депутатам начальник управління економіки ОДА Василь Гецько.

Після перерви депутати обласної ради, як і планувалося, заслухали інформацію на запит депутата Олега Сиротюка щодо ситуації, що склалася із прямою трансляцією другого пленарного засідання сорокової сесії 12 травня.  Депутат зазначив, що трансляція на телебаченні повністю не була подана, що суперечить умовам договору, укладеного між ОДТРК та Тернопільською обласною радою, та має ознаки політичного тиску та втручання у діяльність ЗМІ.

Директор творчого об»єднання телебачення Лариса Михальська пояснила депутатам, що причиною є людський та технічний фактори і винні понесли покарання.

Головуючий на сесії перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський дав протокольні доручення розглянути ситуацію з трансляцією другого пленарного засідання на двох профільних комісіях – з питань законності та свободи слова та інформації,  а також дав протокольне доручення виконавчому апарату обласної ради звернутися про такий факт до Державного комітету телебачення та радіомовлення.

Під час третього пленарного засідання депутати обласної ради заслухали інформації від  представників облдержадміністрації про підготовку до відзначення 800-річчя міста Збараж та виконання плану заходів, передбачених Кабінетом міністрів, а також про виконання певних пунктів програми організації рятування людей на водних об»єктах області.

На сесії було заслухано питання про виконання програми поповнення бібліотечних фондів області на період до 2010 року. Звіт керівника обласної наукової універсальної бібліотеки Василя Вітенка, який виступав з даного питання, депутати взяли до відома. Наступним розглядалося питання «Про програму поповнення бібліотечних фондів на 2011-2015 роки». Після обговорення депутати більшістю голосів прийняли цю програму.

До закінчення сесійного засідання обранці заслухали та взяли до відома звіт про виконання комплексної програми паспортизації об»єктів культурної спадщини області. Програму культурної спадщини на 2011-2015 року депутати розглянуть наступного пленарного засідання, яке відбудеться 26 травня.

Тернопільський район готується до ХХІ сільських спортивних ігор

Голови облрад “почесали” язиками. Надцятий раз. Надцятої каденції