Дітей – негоже обділяти

Поділитися


У Бережанському обласному комунальному дитячому гастроентерологічному санаторії ревізори виявили втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 117,6 тис.гривень

Працівники МКРВ в Бережанському та Підгаєцькому  районах під час планової ревізії Бережанського обласного комунального дитячого гастроентерологічного санаторію виявили порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 117,6 тис. гривень.

Ревізією було охоплено фінансово-господарську  діяльність установи за друге півріччя 2006 року, 2007-2010 роки. При цьому, перевірено 9,7 млн. грн. бюджетних коштів.

Ревізією встановлено, що за рахунок коштів, передбачених на оплату праці штатних працівників, посадовими особами санаторію проведено нарахування та виплату заробітної плати найманим працівникам за договорами підряду, що призвело до нецільового використання бюджетних коштів на більш ніж 100 тис. гривень.

Крім того, допущено порушень при нарахуванні та виплаті заробітної плати працівникам установи на загальну суму 5,7 тис.грн. Зокрема, недораховано заробітної плати працівникам за час перебування їх у відрядженнях на 1,1 тис.грн. та зайво виплачено непередбачених законодавством доплат та індексації заробітної плати на 4,6 тис. гривень.

Допущені порушення з оплати праці призвели до зайвого перерахування до державних цільових фондів 1,7 тис. гривень.

Виявлено незаконні витрати бюджетних коштів (3,7 тис. гривень) при виконанні робіт по облаштуванню дрібно-розмірних елементів брукування.

Порушення з обліку товарно-матеріальних цінностей склали 6,2 тис. грн. Так, перевіркою правильності та повноти  списання медикаментів відповідно до листків призначень хворих дітей  встановлено безпідставне їх списання  на 5,3 тис. гривень. Також, допущено понаднормове списання продуктів харчування та бензину на 900 гривень.

За допущені порушення бюджетного законодавства установі призупинено операції з бюджетними коштами. Перед головним управлінням охорони здоров’я Тернопільської ОДА ініційовано зменшення бюджетних асигнувань на суму нецільового використання бюджетних коштів.  За порушення законодавства з фінансових питань 8 посадових осіб санаторію притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП на загальну суму 1394 гривень.

Інформацію про результати ревізії скеровано до прокуратури району, повідомили “Про все” у  прес-службі КРУ в Тернопільській області

 

Тернопільській владі дали 5 днів на відповідь: яким буде результат?

Дитячі розслідування чорних плям в історії України на «Джура-фесті»