Тернопільській владі дали 5 днів на відповідь: яким буде результат?

Поділитися

10 травня о 13-30 по вул. Сагайдачного (біля магазину “Молоко”) відбулася акція, приурочена до набуття чинності Законом “Про доступ до публічної інформації”.

В рамках заходу відбулося написання перших інформаційних запитів, а також урочисте передання їх міській раді міста Тернополя. Крім того, активісти «Демократичного Альянсу» широко залучали громадськість з метою інформування їх про можливість отримання інформації від державних структур, яка може бути потрібною та корисною для кожного громадянина.

Також 10 травня по всій Україні відбулися аналогічні акції з метою якомога ширшої популяризації Закону «Про доступ до публічної інформації» і були надіслані та особисто вручені запити до органів влади у 457 містах країни, і через 5 днів ми дізнаємося, наскільки готовою є влада до виконання прийнятого Закону.

Координатор акції,  Анастасія Шимчук зазначила, що Закон – це інструмент, який може бути ефективний у вирішенні багатьох конкретних проблем. “Так, громадяни зможуть чимало дізнатися про бюджети міст, засекречені генеральні плани міст, закритість державних тендерів, особливості нарахування житлово-комунальних послуг, про небезпечні об’єкти в районі вашого проживання, про незаконне привласнення лісових та пляжних зон тощо”.

Учасник заходу , активіст ВМГО «Демократичний Альянс», учасник Академії Практичної Адвокації Петро Федчак стверджує, що „відтепер громадяни мають право знати все, що знає чиновник. За новим Законом чиновники зобов’язані відповісти на запити громадян протягом 5 робочих днів. Запит може бути надіслано поштою, електронним листом чи факсом. За відмову відповідати на запит, затримку або неправдиву інформацію чиновників будуть карати грошовими штрафами».

Перший півфінал 56-го пісенного конкурсу “Євробачення” відбудеться сьогодні ввечері у німецькому Дюссельдорфі

Дітей – негоже обділяти