Фільм “Залишенець. Чорний Ворон”: разом до справи екранізації

Поділитися

Відмовившись від Шевченківської премії з руки українофоба Табачника книжка Василя Шкляра “Залишенець. Чорний Ворон” здобула велику народну популярність. Адже це вкотре підігріло інтерес до книги та дало авторові надію на екранізацію історії про буремні 20-ті роки ХХ ст. Знімати якісне українське кіно поки що не навчилися. Грошей на кінематограф в Україні виділяється мало, а все, що виділяється, йде на реалізацію якихось сумнівних проектів на кшталт “Богдан-Зиновій Хмельницький”. Чи пощастить “Залишенцю” бути екранізованим, та хто і за які гроші зможе це зробити?
Тільки два кінорежисери сучасності, на думку письменника, змогли б створити адекватну кіноверсію романові – це Єжи Гофман і Мел Гібсон. Про це Василь Шкляр сам розповів в кінці березня у Львові в рамках туру із презентацією роману та місією збору коштів на майбутню екранізацію.
Загалом Василь Шкляр вважає, що стартовий кошторис майбутнього фільму сягне понад 20 мільйонів гривень (приблизно 2,5 млн. доларів). Роботу сценариста автор запланував для себе. А акторів обиратиме режисер.
Гофман і Гібсон можуть створити блокбастер, який постане коштом всенародної підтримки, вважає Василь Шкляр. На його думку, це найкращий спосіб зібрати потрібну суму для створення кінострічки, він і сам зголосився перерахувати у фонд майбутнього фільму грошові винагороди своїх літературних премій.
Книжковий портал KNYGA.TE.UA підтримує ініціативу збору коштів для екранізації та створення нового українського історичного фільму. Проте треба зауважити, що виникають деякі сумніви стосовно кількості необхідних коштів та наявності людських ресурсів.
До речі, якщо згадувати Росію, то варто зауважити – бюджет історичного фільму “Адмірал”, який вийшов у світ, то бюджет цієї стрічки складав не 20 мільйонів гривень, а 20 мільйонів доларів.
Тому всі бажаючі допомогти створити якісний український художній історичний фільм можуть пожертвувати на це свої гроші, адже останнім часом допомоги від такої держави очікувати не доводиться.
Одержувач: Шкляр В.М.
Банк: “Приватбанк”, номер р/р 26202601729257 МФО: 305299 ЄДРПОУ: 14360570
Призначення платежу: благодійний внесок.

Джерело

Чимало українців можуть вести свій родовід із появи людини розумної

Життя Степана Бандери як чин Українського Націоналіста