Фракція Партії регіонів у Тернопільській міськраді виступає за відкритість у роботі міської влади

Поділитися

Під час восьмої сесії Тернопільської міської ради шостого скликання фракція Партії регіонів взяла активну участь у затвердженні Статуту територіальної громади міста. На це звернула увагу представник фракції Партії регіонів у міськраді Оксана Муц, повідомляє сайт місцевих регіоналів.

Досі Тернопіль входив до числа трьох міст України, які не мали  власного Статуту. Під час затвердження його сесією міської ради фракція Партії регіонів наголосила на необхідності внести ряд поправок до проекту Статуту, спрямованих на відкритість у роботі органів виконавчої влади та розширення участі членів територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування.

Зокрема, «регіонали» запропонували розширити права громадської ради, надавши їй функцію контролю за діяльність виконавчих органів влади, а також доповнити коло питань, у розгляді яких можуть брати участь члени громадської ради під час засідань виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

– На жаль, сьогодні при ухваленні міськвиконкомом рішень, які стосуються благоустрою та забудови Тернополя, зовсім не враховується думка мешканців мікрорайонів та вулиць, яких це безпосередньо стосуються, – каже представник фракція Партії регіонів у міськраді Оксана Муц. – Значно почастішали масові акції протесту тернополян  з приводу таких рішень. Тому ми запропонували внести благоустрій міста до переліку питань, які повинні розглядатися міськвиконкомом за участю представників громадської ради.

Проте обидві пропозиції депутатська більшість у Тернопільській міськраді, яку складають представники ВО «Свобода», відхилила. Від представників Партії регіонів сесія міськради  врахувала лише поправку  про використання інформаційних стендів на зупинках громадського транспорту як засобів поширення інформації про роботу міської ради.

Водночас ухвалення Статуту територіальної громади міста фракція Партії регіонів у міськраді оцінює як позитивний факт, який дає можливість налагодження діалогу та взаємодії міської ради з тернополянами, над чим «регіонали» активно працюватимуть і надалі.

Корупцію на Тернопільщині буде зупинено!

До Тернополя завітає Джордж Сорос?