І ніхто з радянських ветеранів на Тернопільщині за п’ять років 9-го травня не сказав, що з вояком УПА в одній колоні не піде

Поділитися

Заява прес-служби ТОО УНП щодо внесення змін до Закону України “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років”

Знищенням можливості примирення між солдатами радянської армії і вояками УПА вважає УНП підписання Президентом України так званого <<закону про червоні прапори>>. Про йдеться в заяві прес-служби ТОО УНП. Окрім цього, УНП вважає цей закон – черговою політичною провокацією нинішньої влади, яка живе за принципом: <<розділяй та владарюй>>.

<<Взаємопримирення воїнів цих двох армій на Тернопільщині набуло практичного втілення у 2006 році. Тоді на покладанні квітів до пагорбу Слави у Старому парку Тернополя в офіційній колоні 9 травня вперше
пліч-о-пліч стояли ветерани двох армій – радянської та УПА. З того часу щороку пліч-о-пліч йдуть вояки УПА з колишніми радянськими солдатами, бо вважають, що у Перемозі над фашизмом була і їх велика
заслуга. І ніхто з радянських ветеранів на Тернопільщині за п’ять років 9-го травня не сказав, що з вояком УПА в одній колоні не піде>>, – йдеться в Заяві.
<<Підписання Президентом Януковичем <<закону про червоні прапори>> знищить унікальну можливість примирення на Тернопільщині, коли вперше за шістдесят п’ять років після закінчення Другої світової війни, вперше за майже двадцять років Незалежної України вояки двох армій, що боролись із фашизмом, подали один одному руки. І було це під державним синьо-жовтим прапором України, а не під кривавим кумачем>>, – наголошує УНП.
УНП вважає цей закон черговою політичною провокацією нинішньої влади.
<<Українців нинішня влада поділила на своїх і чужих, на російськомовних та україномовних, поділила за поглядами на світ, життя та історичні події. Тепер поділила ще й за кольоровою ознакою>>.
<<Розділяй та владарюй>> – гасло, за яким живе діюча влада; метод, за допомогою якого легше тримати суспільство в конфлікті з самим собою, аби воно не бачило невігластва цієї влади>>, – переконані в УНП.

в Гусятині відбулося посвячення пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС

Як дочка стюардеси й льотчика стала дружиною майбутнього короля Британії і чим це їй загрожує