Ігор Пелих повернувся до Тернополя. Назажди

Поділитися

Сьогодні на бульварі Тараса Шевченка відбулось урочисте відкриття … “телевізора” в якому назавжди “оселився” відомий теле і радіо ведучий Ігор Пелих. Відкрили пам’ятку діти Пелиха – Іванко та Соломійка. Освятив телевізію отець Петро Бурак. Командував “парадом” Юрко Зелений. Ніяковів Іван Ясній, режисер усіх телепроектів нашого земляка. З влучним словом виступив “наступник” Сергій Притула.

На відкриття зібралось до трьох сотень Тернополян та гостей, які спеціально приїхали до “файного міста”. Зокрема, з Харкова завітали “танки” «Фагот» та «Фоззі», зі столиці режисер Олесь Санін. Частина “зірок” не зуміла “викроїти” час.

Кілька слів про “пам’ятник Пелиху.
Мініатюра має форму кованого телевізора із сенсорним екраном. Напис на екрані  «В цьому будинку у 1996-1997 роках на станції Радіо Тернопіль працював, жив, їв, спав, курив, дотепно гомонів і вар’ював Ігор Пелих. Саме тут він гартував свій творчих дух, аби стати знаним на всю Вкраїну телевізійним ведучим і продюсером». Натиснувши на клавішу «Хочеш подивитися, як все було? Тисни на екран!», можна переглянути епізоди з програм за участі Ігоя Пелиха. Пам’ятку встановлено в будинку у центрі Тернополя, звідки раніше мовило «Радіо Тернопіль». Саме тут ведучий здобував досвід.
«Для багатьох Ігор – людина з телевізора. Тому ми вирішили у такий нестандартний спосіб і увіковічнити пам’ять про нього в Тернополі, адже тут він починав свій творчий шлях і дуже пишався своїм рідним містом», – зазначив автор ідеї, головний режисер програмиі «Галопом по Європах» Іван Ясній.
Нагадаємо, Ігор Пелих загинув 8 травня в результаті аварії в Києві на проспекті Перемоги. Два пасажири автомобіля Honda, зокрема Пелих та київська студентка Олександра Грінченко, загинули на місці ДТП. Ще одна пасажирка Інна Ісікова залишилась жива, але отримала тяжкі травми. Шевченківський суд визнав Олега Кирилова, водія авто, в якому розбився телеведучий і продюсер, винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 286 і частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України, і позбавив його волі на дев’ять років.

Пропонуємо Вашій увазі кілька “відеоностальжі”

Сьогодні у Львові шанують матерів і жінок. А в Тернополі?

Як у Тернополі відкривали меморіальну дошку Ігорю Пелиху (фоторепортаж)