Сьогодні у Львові шанують матерів і жінок. А в Тернополі?

Поділитися

8 травня 2011 року львівська обласна громадська організація “Борець” організовує вже вдруге святкування Дня Матері.Метою заходу є популяризація свята Дня Матері, а також розширити його розуміння до Дня Української Жінки.

У цей день в центральних частинах міста Львова волонтери будуть вітати матерів, жінок та дівчат, даруючи їм особливі подарунки – півтори тисячі кольорових брелків з оригінальними написами, які напередодні свята вони виготовили власноруч, а також привітальні листівки-календарики.

«Сьогодні ми спостерігаємо загрозливу тенденцію вкорінення в сучасну українську культуру далеких і чужих для нас, українців, свят. Натомість рідні для нас свята втрачають зміст і актуальність. Серед них і День Матері, справжній День Української Жінки. Звісно ж ми не маємо змоги привітати усіх, проте на власному прикладі можемо нагадати про це давнє, світле і насправді радісне українське свято!», – зазначає координатор акції Анастасія Мриглод.

Організатори упевнені, що не політизоване і фундаментально багате свято Дня Матері набуде широкого значення, і стане справжнім Днем Української Жінки, на противагу далеко неукраїнському 8-ому березню.

Організатор заходу: ЛОГО “Борець”.

Місце проведення: центральні частини м. Львова (проспект Свободи, площа Ринок, проспект Шевченка).

Довідка: 9 травня 2010 року ЛОГО “Борець” дарувало матерям, жінкам та дівчатам Львова близько 7 тисяч паперових квіточок орігамі.

Основними спонсорами заходу є “HOTOIL підлітковий одяг (ріст 116-170)”, “Арт-Скринька”, “Арт-крамничка”.

У неділю, 8 травня 2011 року, на розі бул. Шевченка та вул. О.Кульчицької буде відкрито пам`ятну дошку на честь Ігоря Пелиха

Ігор Пелих повернувся до Тернополя. Назажди