Як прищепити найменшим тернополяткам любов до читання?

Поділитися

У середу, 1 червня о 14.30 запрошуємо завітати на відкриття фотовиставки «Дитина читає!», що відбудеться у галереї «Бункермуз». Експозицію ініціює інтернет-портал «Тернопільська Липа» у рамках дитячого літературного фестивалю «Дивокрай». Виставка триватиме до 5 черня. На ній експонуватиметься  30 фото-робіт, на яких зображені діти з книгами – вони читають, розглядають, демонструючи, що книга є реальною частиною їх життя. Основна ідея, якою керувалися організатори – через візуальні образи дітей від малят до дошкільнят, пробудити інтерес до книги, пропагувати, популяризувати та відроджувати традиції читання.

Відкриття експозиції відповідатиме творчій ідеї виставки – тому його учасниками стануть діти. Вони читатимуть вірші та виконають улюблені музичні твори.

 

Тож забудьте на мить про метушю, буденні клопоти і справи, й пориньте у дитячий світ, де панує царина читання, оживають казкові герої і відкриваються нові горизонти сприйняття світу.

Попри утвердження у глобальну епоху домінуючої ролі всесвітньої павутини, книжка все-таки залишається вірним другом і порадником людини. Любов до читання нам прививають змалечку. Й справді, книга супроводжує нас від самого народження і протягом усього життя.

Читання формує світогляд, духовні цінності ідеали та вподобання, врешті виховує і вчить жити. Слід лише пригадати казки, які вечорами нам читали батьки, спершу привчаючи нас до слухання. Згодом ці короткі розповіді  «врізаються» нам у пам’ять і , заплющувши очі, ми достеменно переказуємо кожну з них. У дорослому житті книга є чудовим засобом для релаксації. Зручно вмостившись у кріслі, нам вистачить декілька хвилин, аби отримати від прочитаного спражнісіньке задоволення, зарядитись позитивними емоціями і почерпнути для себе щось нове.

Живе спілкування з друкованим чтивом, запах і шелест перегорнутих сторінок, захоплююча і палка співучасть з головними героями, не замінить жодна електронна чи аудіокнига.

 

Як колишній губернатор Тернопілля Михайло Цимбалюк обдурив людей на Львіщині

Бібліотека ТНЕУ, збудована «Тернопільбудом», гостинно відчинила двері своїм відвідувачам.