Якби забруднений пам’ятник Леніну постояв добу за часів СРСР… У Тернополі вже другий місяць Бандера в …лайні

Поділитися

До редакції “Про все” надійшов лист від тернополянина Мар’яна Дмитерчука. Подаємо його без скорочень.

Шановні тернополяни! Як ви думаєте, скільки б часу працював за часів Радянського Союзу голова виконавчого комітету Тернопільської міської ради, якби пам’ятник Леніну стояв загидженим? Думаю, відповідь Ви знаєте. Спитали б також й начальника житлово-комунального господарства, начальника ЖЕКу та двірника, який прибирає територію. Спитали б так, що на все життя пам’ятав. Чому ж тепер таке розгільдяйство? Ми ж живемо у своїй країні, шануємо своїх героїв!

Сьогодні у нас при владі партія “Свобода”. Ну, нехай у столиці у них ідеологічний ворог, який не дає працювати на повну катушку. В економічному плані. Але Янукович з Азаровим віники не забрали у Надала і Кайди!

От, щодня ходить на роботу голова обласної ради Олексій Кайда. Вікна його помічників виходять якраз на пам’ятник лідеру українських націоналістів. Так чому майже два місяці пам’ятник Степану Бандері стоїть обгиджений птахами. Невже так складно хоча б раз на тиждень сполоснути зі шланка з водою найповажніший постамент на Тернопільщині!? Та з нас сміються.

Приїзджали до мене в кінці березня- на початку квітня друзі з Білорусії. Дивувались, що постамент трохи недоглянутий. Я заперечив. Що тут дивляться. Через пів місяця я показував місто колезі з Санкт-Петербурга. Пам’ятник Степану Бандері вона оцінила дещо менше (Соломія Крушельницька у нас без конкуренції!!!), але те, що він забруднений птахами її здивувало.  Мені теж було неприємно. Але коли я порівняв фото, місячної давності, то завважив, що протягом всього часу, ніхто навіть пилюки не стер з постаменту.

Тернополяни! Що ж це коїться у нашому місті?! Нами керують “валянки”, які не вміють навіть проконтролювати елементарне прибирання в місті.

Я не хочу сказати, що у нас “свободівці” нічого не роблять. Це була б неправда. Проте, є знакові речі.

Котролюйте, хлопці, щоб не було соромно за все місто.

З повагою Мар’ян Дмитерчук

Від редакції. Ми поділяємо думку пана Дмитерчука. Здавалось би, дрібниця. Не один пам’ятник забруднюють птахи. І не в одному Тернополі. Проте, у нашому місті, на жаль, складається ціла система таких паскудств. Вчора Андрій Авратин запримітив, що весь Тернопіль “заквітчаний кульбабами”. Зрозуміло, що через брак коштів не все можуть зробити комунальники. Але ж знову таки, на чільному місті, біля пам’ятника Степану Бандері, має бути порядок, а не рясніти бур’янами.

А чи знаєте ви, що у нас є свій дуб?!

Ведуча прогнозу погоди Людмила Савченко в ефірі Національного радіо розкритикувала ситуацію в Україні. Аудіо