Ярослав Джоджик: «Новий закон про державні закупівлі перетворює знищену Тендерну палату на Лірнейську Гідру»

Поділитися

«Заветувати прийнятий вчора закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель» (№ 7532) вимагає від Президента України Українська народна партія. Оскільки цей закон, за словами народного депутата України від Тернопільщини, заступника голови УНП Ярослава ДЖОДЖИКА, «замість одного корупційного монстра Тендерної палати, створює тисячі малих, закритих від громадськості, тендерних палат».

«Новий закон фактично дозволяє керівникам будь-яких державних відомств самостійно без жодного тендера обирати виконавця державного замовлення і тим самим перетворює його на керівника міні-тендерної палати», – зазначає ДЖОДЖИК. Він також наголошує, що «закон дає можливість проводити закупівлі поза тендерними процедурами для Євро-2012, дозволяючи чиновникам самостійно вирішувати, які компанії залучати до підготовки інфраструктури».

Представник УНП також зауважує, що «через те, що стаття 10 «Про оприлюднення інформації про закупівлі» мінімізована, процедура державних закупівель стає ще більш утаємниченою, а отже майже усувається можливість з’ясувати ймовірність змови або корупційних дій та оскаржити тендерну процедуру в разі її незаконності».

З огляду на все, Ярослав ДЖОДЖИК вважає, що «новий закон про державні закупівлі перетворює знищену Тендерну палату на Лернейську Гідру, у якої на місці кожної відрубаної голови виростало дві нових».

Завтра відбудеться презентація Книг пам’яті районів Тернопільської області

У Тернополі в БК “Абриколь” відбувся відбірковий турнір на Кубок України з Пулу, дисципліна “10”