Майже 200 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб зібрала до бюджету податкова Тернопільщини за 4 місяці цього року

Поділитися

Величина цього податку залежить від розміру заробітної плати, яку роботодавець виплачує найманому працівнику, – каже заступник голови ДПА в області Ігор Шиманський.

Тому податківці слідкують за дотриманням законодавства щодо оплати праці та погашенням заборгованості по зарплаті. Крім того, вони викривають тих, хто ухиляється від сплати податків, та неоформлених працівників. З початку цього року податківці виявили 1599 осіб, які працювали без відповідно оформлених трудових угод.

Ігор Шиманський: «Було встановлено виплату їм доходу «в конвертах», тобто або поза регістрами бухгалтерського обліку, на 443 тисячі гривень. У результаті цих дій було сплачено 158 тисяч гривень податку».

Податківці кажуть, що найбільше цього року неоформлених працівників знайшли у сфері торгівлі – більше 800. На другому місті – виробництво, далі ресторанний бізнес і транспортні перевезення, повідомляє телеканал ІНТБ

Зразковий дитячий ансамбль танцю «Сонечко» відзначив свій 30-й День народження

Відвойовуючи «Калиновий бескид», тернополяни готові перекривати дорогу хоч щодня