Майже тисяча правоохоронців забезпечили громадський порядок під час святкування Дня Перемоги в Тернополі

Поділитися

У Тернопільській області понад сімсот працівників міліції забезпечують громадський порядок під час святкування Дня Перемоги. В області відбулося та проходить близько тридцяти масових заходів.
Об одинадцятій годині ранку дев’ятого травня в обласному центрі розпочалася церемонія покладання квітів до Пагорба Слави у Старому парку. Під звуки військових маршів керівники області, представники громадських організацій, тернополяни та гості вшанували пам’ять полеглих. Правоохоронці приєдналися до присутніх – вони також поклали квіти до меморіалу та вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з найкровопролитнішої війни в історії людства. Панахиду за полеглими у грізні сорокові відправили священики різних конфесій. До присутніх звернулися керівники області, ветерани війни. Правоохоронці подбали, щоб ці заходи відбулися спокійно, без правопорушень.
Після цього до Пагорба Слави з партійними прапорами надійшли представники лівих партій. У дискусію із ними щодо правомірності використання партійних стягів вступили окремі депутати від ВО “Свобода”. Міліціонери стали між конфліктуючими, які не дійшли згоди.
Бажаючі вшанувати пам’ять полеглих у війні вирушили до меморіалу у супроводі правоохоронців, які намагалися не допустити протистояння людей із різними політичними вподобаннями. Поблизу меморіалу представники лівих партій та ветерани організували імпровізований мітинг під вигуки окремих невдоволених. Правоохоронці не допустили порушень громадського порядку, повідомляє сайт обласної міліції.

Працівників СБУ, напевно, було не менше. Проте офіційної інформації, скільки їхніх працівників перебувало у “старому парку” не оприлюднювалось.

За офіційними даними сайту Тернопільської ОДА, 9 травня в парку Слави перебувало до 8 тисяч тернополян.

Хочете взяти участь у супермарафоні на 100 кілометрів?

Допоможіть встановити обставини ДТП