Міжнародний семінар до Дня Європи в Україні відбудеться в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя

Поділитися

Семінар  на тему : “Інтеграція України у Європейський освітній простір. Презентація Балтійської Університетської Програми”.

25.05.2011, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001

 

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя з нагоди святкування Дня Європи в Україні проводить 25 травня 2011 року  міжнародний семінар на тему “Інтеграція України у Європейський освітній простір. Презентація Балтійської Університетської Програми”.

Головними питання семінару є розкриття можливостей європейської вищої освіти для українських студентів, підвищення кваліфікації викладачів та стажуванні науковців у провідних університетах країн Балтійського регіону, а також залучення місцевих органів влади та бізнесу до участі у спільних проектах європейських міст Балтійської університетської мережі. В семінарі приймають участь викладачі провідних шведських та українських університетів.

Балтійська університетська програма заснована в 1991 році як міжуніверситетська програма та є мережею до якої входить понад 230 університетів та науково-освітніх закладів вищої освіти Балтійського басейну із 12 європейських країн. Діяльність програми координується Центром сталого розвитку Університету Уппсала (Швеція).  Основними питаннями європейської освітньої ініціативи є розвиток та впровадження економічних, соціальних та екологічних стандартів сталого розвитку, демократичної культури та мирного міжнародного співробітництва в Балтійському регіоні. Метою Балтійської університетської програми є підтримка  університетів Балтійської мережі, що відіграють центральну ключову роль в регіоні в розвитку суспільства через освіту молодого покоління та є громадським ресурсом накопичення та отримання знань. Це досягається через впровадження університетських дисциплін та курсів та участь у проектах співпраці з місцевою владою та меріями.

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя є визнаним міжнародним центром освіти та науки, який є першим університетом західних областей України, що набув членства у Європейській асоціації університетів EUA (1999), Болонській Великій Хартії Університетів Magna Charta (2005), Мережі вищих інженерних шкіл Франції n+i (2006). мережевій Академії компанії CISCO (1999). 4 березня 2011 року ТНТУ приєднався  до мережі Балтійської університетської програми BUP та уклав договір з Університетом Уппсала.

Семінар проводиться спільно з Університетом Уппсала (Швеція) та Центром країн Північної Європи ЛНУ ім. І. Франка.  Семінар відбудеться у науково-технічній бібліотеці ТНТУ ім. І. Пулюя за адресою м. Тернопіль, вул. Руська, 56, корпус 2, ауд. 56. Початок семінару о 11.30 (програма заходу додається).

Програма

міжнародного семінару,

що проводиться до Дня Європи в Україні

Інтеграція України у Європейський освітній простір

Презентація Балтійської Університетської Програми

25.05.2011

 

11.30-11.40

Привітання ректорату, міської та обласної адміністрації

 

Виступи:

11.40-12.00

Ірина Кріба, директор українського центру Балтійської університетської програми

“Балтійська університетська програма – нові можливості європейської освіти для українських студентів”

 

12.00-12.30

Інтернет-міст з Університетом Уппсала, Швеція

проф. Ларс Риден, засновник (1991), директор (1991-2007) Балтійської університетської програми. “Співпраця європейських університетів та мерій в Балтійській університетській програмі. Діяльність Центру сталого розвитку міста Уппсала”

 

12.30-12.50

Софі Інгстром, викладач Шведського Інституту у ЛНУ ім. Івана Франка,

“Шведи і їх ставлення до сталого суспільного розвитку”

 

12.50-13.10

Людмила Загвойська, Національний лісотехнічний університет України.

“Досвід впровадження Балтійської університетської програми”

 

13.10-13.20

Наталія Мариненко, викладач ТНТУ

“Стан викладання дисципліни “Менеджмент довкілля” у Європейських університетах”

 

13.20-13.30

Анна Яськів, студентка ТНТУ,

“Досвід участі у конференції “Балтійської університетської програми”у м. Рогов, Польща

 

13.30 Висновки. Заключне слово

 

 

У Тернополі науковці та практики обговорили актуальні проблеми туристичної галузі

У колонії для неповнолітніх – випускний