На Тернопіліщині відбувся перший випуск 45 ліцеїстів Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою

Поділитися

Василь ЛАБАЙ
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Фото автора

Тернопільщина дочекалася випуску своїх перших кадетів. Історична подія у житті області відбулася минулої суботи у Коропці, що на Монастирищині. 28 травня в Коропецькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою відбувся перший випуск 45 ліцеїстів, 5 із яких дівчата.

– Немає більш благородної місії, ніж захист свого народу і Батьківщини. Переконаний, що наші вихованці у майбутньому вірою і правдою служитимуть Українському народові, – зазначив під час урочистостей начальник Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою полковник юстиції Василь Процик.

За його словами, понад 85 % цьогорічних випускників навчального закладу вирішили присвятити себе справі оборони державних рубежів України. Вони вже подали документи на вступ до вищих військових навчальних закладів та інших ВНЗ військових формувань України.

Виховані у ліцеї-інтернаті на військово-патріотичних традиціях, на героїзмі звитяжців княжої доби, запорізьких козаків та тих воїнів, які з гідністю виконали свій священий обов’язок служіння Україні та її народові кращі коропецькі ліцеїсти залишилися непоміченими керівництвом Збройних Сил України. Чотири цьогорічні випускники за відмінне навчання та зразкову дисципліну отримали рекомендації на вступ до академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові від начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Григорія Педченка.

Привітати новоспечених випускників із їхнім святом, окрім батьків та рідних, прибули до Коропця представники Тернопільської обласної державної адміністраці, Збройних Сил, Служби безпеки, державної податкової служби, воїни-миротворці та інші поважні гості.

Начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Іван Запорожан у вітальному слові зазначив, що він переконаний у тому, що тернопільські кадети гідно продовжать і примножать ті військові традиції, якими завжди славився Галицький край.

– Будьте гідними послідовниками непереможного козацького духу та героїчної звитяги, через усе життя гордо несіть почесне звання захисника вільної та незалежної Вітчизни, – наголосив Іван Запорожан.

Музичними мотивами привітали випускників ліцею-інтернату народно-аматорський колектив військово-патріотичної пісні «Долг» на чолі з художним керівником, а зоодне і заступником голови Тернопільської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану Віктором Маришевим. Цей гурт, усі учасники якого воювали в Афганістані, існує вже понад двадцять два роки. Він відомий далеко за межами нашої дуржави та є неодноразовим лауреатом і переможцем багатьох музичних конкурсів на всьому пострадянському просторі. «Долг» чи не єдиний колектив в Україні серед «афганських», що виконує композиції й українською мовою.

Варто наголосити, що ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою на Тернопільщині було створено 1 вересня 2009 року. Його реорганізовано з Коропецької обласної комунальної середньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків. Зараз у цьому навчальному закладі окрім 130 кадетів виховується ще 76 дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків. Загалом же ліцей-інтернат може прийняти на навчання 450 осіб. То ж у найближчі роки в області планують збільшити кількість ліцеїстів – майбутніх захисниців Вітчизни.

Артур Гасюнас: «Ми ніколи не відчували негативу з боку мешканців»

Протягом двадцять сьомого-двадцять дев’ятого травня з причини дефекту електричної ізоляції в Тернополі аварійно вимкнулося дві підстанції