На Тернопільщині туристичний сезон розпочався фестивалем

Поділитися

Фестиваль «Мандруємо замками Тернопілля», що відбувся 1-го травня в Збаразькому замку , розпочав в Тернопільській області туристичний сезон. У місті з козацькою історією знаходиться Національний історико-архітектурний заповідник «Замки Тернопілля», до складу якого входять 18 замків краю. Як зазначають організатори заходу, зазирнути в давнину може кожен на фотовиставці заслуженого журналіста України, кореспондента газети «Вільне життя» Василя Бурми «Під мурами старих замків», розміщеній в одному з експозиційних залів. На світлинах постають не лише фортеці й замки Тернопільщини, а й Кам’янця-Подільського, Ужгорода, Золочева, Хотина, Білгорода-Дністровського, Жванця, Судака та інших міст України. У рамках фестивалю «Мандруємо замками Тернопілля» відбувся і VII Міжрегіональний фестиваль козацької пісні та української народної національно-патріотичної пісні «Забуттям не заростає честь та слава козаків».

Приємно відзначити, що зацікавили глядачів і виступи клубів історичної реконструкції. Організатори  показали штурм замку з використання штурмових драбин. Усі, хто завітав того дня до Збаража, змогли покататися на конях та в кінних екіпажах, на мотоциклах, спостерігати за байкерським шоу та запуском повітряної кулі, взяти участь у конкурсах на швидкість та кількість випитого пива, «Вареник-фесті», побувати на виставці ретроавтомобілів. На території замку діє і наметове козацьке містечко, містечко народних ремесел, повідомляє газета “День”.

До речі, цього року Збаражу виповнюється 800 років, і ювілей восени відзначатимуть на державному рівні.

Анатолія Вихруща переобрали головою Тернопільської крайової організації Народного Руху України

Голова Тернопільської обласної ради, «свободівець» Олексій Кайда заявляє, що у регіонала Михайла Чечетова «політична шизофренія»