Голова Тернопільської обласної ради, «свободівець» Олексій Кайда заявляє, що у регіонала Михайла Чечетова «політична шизофренія»

Поділитися

Під час позачергової сесії Львівської обласної ради щодо використання червоних прапорів 9 травня Олексій Кайда, який приїхав на сесію, наголосив: «Вчора в Києві такий є одіозний депутат Чечетов, чи ще його якось так називають, він намагався показати, що «ми Україну об’єднуємо», мовляв, от Азаров ніс квіти до героїв-крутянців. Медики мають свій вислів, я придумав свій – політична шизофренія, коли Азаров несе на Аскольдову могилу квіти і його недолугий табачний міністр вириває сторінки з історії. Це роздвоєння особистості або політична шизофренія».

Депутати Львівської обласної ради зустріли ці слова оплесками.

Кайда продовжив: «Хочете об’єднати суспільство – внесіть у ВРУ законопроект про визнання бійців ОУН-УПА воюючою стороною, правдивих ветеранів Другої світової війни. Віддайте їм свої квартири, свої машини, нехай нардепи 60 тис. зарплати, яку вони мають, поміняють на 800 грн пенсії».

Крім того, коментуючи рішення ВРУ щодо вивішування 9 травня червоних прапорів, Олексій Кайда наголосив, що в ньому німців названо фашистами, проте, з його слів, фашистами були італійці, а німці – нацистами.

«Відкрийте підручник! Фашистською була Італія. Цей закон є безграмотний!», – додав «свободівець».

Нагадаємо, у Львові Кайда запевнив, що 9 травня у Тернопільській області не вивісять жодної «червоної шмати».

Як інформував ZAXID.NET , 28 квітня під час позачергової сесії депутати Львівської обласної ради прийняли рішення « Про недопустимість використання радянської окупаційної символіки під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни».

Згідно із рішенням, депутати облради вимагають у Президента України Віктора Януковича заветувати Закон про «Проведення змін до Закону України «про свідчення перемоги у ВВВ 1941-45 років (щодо порядку офіційного використання, копій прапора перемоги)», прийнятий Верховною Радою України 21 квітня.

Також депутати просять створити комісію для вивчення злочинів тоталітарно-комуністичного режиму в Україні, повідомляє http://.zaxid.net

На Тернопільщині туристичний сезон розпочався фестивалем

Марш проти капіталізму 1 травня у Тернополі провели “автономні націоналісти”