Найбільшу в Україні патріотичну гру “Гурби-Антонівці” підтримають й партійці

Поділитися


З 30 квітня по 3 травня 2011 року у лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Гурби, що у Рівненській області відбулася легендарна спортивно-патріотична теренова гра “Гурби-Антонівці”, яка  веде свою історію з 2003 року та участь у якій брало близько трьох тисяч молодих людей з усіх куточків України. Долучилися до гри і представники Української народної партії.

“Це найбільший бій УПА, в якому українські повстанці виявили зразок партизанської стратегії і отримали тактичну перемогу над ворогом, – каже заступник голови Тернопільської облради, член фракції УНП Олег БОБЕРСЬКИЙ і додає: – Тут, у цій місцині, – неперевершена патріотична атмосфера, в цих місцях думаєш про ту самопожертву, людський подвиг, який близько 70 років тому вчинили наші співвітчизники, і розумієш, що нинішні українці повинні бути гідними цього подвигу”.

Участь у дев’ятій тереновій грі “Гурби Антонівці” взяли понад 300 учасників із 18 областей України. Голова фракції Української народної партії у Тернопільській облраді Володимир БОЛЄЩУК переконаний, що це свідчить про потяг української молоді до пізнання справжньої історії України: “Гра дає можливість формувати не лише світогляд українця, а й патріотичні почуття. Те, що для участі у цій грі молодь приїздить на місце найбільшого бою УПА з Харкова, Полтави, Дніпропетровщини, інших областей сходу і півдня України, свідчить по потяг молодих українців до пізнання правдивої історії свого народу. І дуже приємно, що Тернопільщина може і надає юним українцям таку можливість”, – каже представник УНП Володимир БОЛЄЩУК.

Довідково. Гра відбувається із 2003 року. Проводиться вона на місці найбільшого бою в історії Української Повстанської Армії на межі сучасних Рівненської і Тернопільської областей. У 1944 році підрозділи УПА потрапили тут в оточення військ НКВС, так званий „Гурбенський мішок”. Кілька днів 5 тисяч українських героїв стояли у бою проти 35 тисяч окупантів, яких підтримували танки, авіація та бронепоїзд, і вирвалися з оточення. Популярність гри з кожним роком зростає. Протягом 2008-2009 років вона вийшла на міжнародний рівень – її відвідали гості з Польщі, Білорусі та Росії, а проведення було підтримано на рівні Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. У 2010 році теренова гра «Гурби-Антонівці» увійшла до TOP-10 (8-ме місце) у номінації «Найефективніші молодіжні ініціативи України».

11 травня у Тернополі відкриють виставку робіт «Зупинимо гепатит С»

Дефект електричної ізоляції призвів до тимчасового вимкнення 7 повітряних ліній електропередавання