Один випускник із 10 закінчує школу здоровим

Поділитися

Здоровою закінчує школу одна дитина з 10. Це пов’язано з великими навантаженнями, економічними негараздами та харчуванням, – каже головний державний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністрян. Він додає, що не за горами кінець навчального року, і діти їздитимуть на оздоровлення.

Степан Дністрян: «Основне – забезпечити економічне благополуччя. І для цього ми виділили біля 15 пунктів. Після їх виконання буде дано дозвіл на відкриття таких закладів до роботи. Але це ще не основне. Як показує практика попередніх років, на превеликий жаль, не матеріально-технічна база і не ті умови, які ми ставимо на відкриття – а все ж таки людський фактор впливає на це».

Щороку до відповідальності притягують близько півсотні посадовців, констатує Степан Дністрян. У деяких закладах по кілька разів за сезон створюють умови, що сприяють виникненню інфекційних захворювань. Таму зараз важливо підібрати і навчити персонал.

Степан Дністрян: «Наші люди навчать санітарного мінімуму і, відповідно, контролювати роботу тих відповідальних осіб, щоб, не дай Бог, не допустити якоїсь надзвичайної ситуації. Ми такої надзвичайної ситуації в оздоровчих закладах уже не мали 13 років – і слава Богу! Ми всі працюємо спільно для того, щоб їх і не було».

Цього року ситуація у державі надзвичайно складна, каже Степан Дністрян. Уже зареєстровано 15 спалахів небезпечних інфекційних захворювань, тоді як минулого року за аналогічний період було лише три. Тому сьогодні робиться все, щоб убезпечити від таких випадків оздоровчі заклади, повідомляє ІНТБ

Влада накрутила так з тернопільськими спиртзаводами, що тепер хоче з допомогою …сала вирішити проблему

Сьогодні у Тернополі перебуває Анатолій Гриценко