Влада накрутила так з тернопільськими спиртзаводами, що тепер хоче з допомогою …сала вирішити проблему

Поділитися

Брати сало з хлібом і їхати у Київ просити допомоги у вирішенні питань із заборгованістю по зарплаті на підприємствах та організаціях Тернопільщини порадив на засіданні колегії Валентин Хоптян головам усіх райдержадміністрацій.

Валентин Хоптян, голова ОДА: «У машину – сало і хліб. І з Києва не їдете, поки не вирішите це питання по спиртзаводах. Те, про що ми говоримо – то одне. Туди, скажете, прислав голова ОДА – сказав, щоб ми сиділи до тих пір, поки не вирішиться питання».

З початку 2011 року в Тернопільській області зросла заборгованість з виплати зарплати. У травні загальна сума невиплачених людям грошей становила близько 8,5 мільйонів гривень. Зазвичай така ситуація відбувається на підприємствах-банкрутах чи установах економічно неактивних, – розповідає начальних головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Богдана Олексишин.

Богдана Олексишин, начальник ГУ праці та соціального захисту населення ОДА: «За даними економічної діяльності, найбільша заборгованість виплати заробітної плати спостерігається у промисловості – 4,3 млн. грн., будівництві – 1,2 млн. грн., сільському господарстві – 1 млн. грн., на підприємствах транспорту і зв’язку – 900 тис. грн., у сфері операцій з нерухомим майном – 600 тис. грн., у державному управління – 143 тис. грн., торгівлі і ремонті автомобілів – 144 тис. грн.»

Без заборгованості по зарплаті працюють лише підприємства Борщівського району, – повідомила Богдана Олексишин, повідомляє ІНТБ

Губернатор незадоволений закордонними подорожами мера Тернополя та голови облради

Один випускник із 10 закінчує школу здоровим