Оприлюднено заповіт Усами бен Ладена

Поділитися

У своєму заповіті, написаному 14 грудня 2001 року, бен Ладен передбачив, що його вб’ють, і це вбивство “стане наслідком зради його наближених”.

Арабські ЗМІ у вівторок поширили заповіт знищеного раніше ватажка “Аль-Каїди” Усами бен Ладена, написаний 14 грудня 2001 року.

Заповіт, опублікований в кувейтській газеті “Аль-Анбал”, складається з чотирьох сторінок, на кожній з них стоїть підпис бен Ладена.

ФОТО ЛІКВІДАЦІЇ “ТЕРОРИСТА НОМЕР ОДИН”

У документі, складеному через три місяці після терактів 11 вересня в США, зокрема, говориться, що бен Ладен чекав, що його вб’ють, і це вбивство “стане наслідком зради його наближених”.

Нагадаємо, людиною, яка привела “морських котиків” до Усами бен Ладена, був його найближчий помічник – підданий Кувейту Абу Ахмад.

НОВІ ПОДРОБИЦІ ЗАГИБЕЛІ БЕН ЛАДЕНА

У своєму останньому наставлянні бен Ладен наказав своїм дружинам не виходити заміж після його смерті, а синам – не працювати в “Аль-Каїді” та її підрозділах.

Нагадаємо, лідер міжнародної терористичної мережі “Аль-Каїда” Усама бен Ладен, який вважався головним організатором атаки на будівлі ВТЦ у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року, був знищений в пакистанському місті Абботтабад в 100 кілометрах від Ісламабада.

Президент Барак Обама підтвердив факт знищення бен Ладена і повідомив, що подія стала результатом ретельно спланованої спецоперації спецслужб США і Пакистану. У вівторок стало відомо, що адміністрація американського президента спостерігала за операцією зі знищення терориста в прямому ефірі.

У понеділок відбулося поховання у морі тіла бен Ладена після обмивання за ісламськими традиціями і проведення поховального обряду.

Ліквідований у ході спецоперації спецназу США в Пакистані лідер “Аль-Каїди” Усама бен Ладен був пізнаний на місці неназваною жінкою, яка, як передбачається, була однією з його дружин.

Операція готувалася протягом кількох років. Один з ув’язнених в’язниці Гуантанамо, де утримуються захоплені в Афганістані бойовики “Аль-Каїди” і руху “Талібан”, повідомив, що бен Ладен підтримує зв’язок із зовнішнім світом за сприяння одного довіреної кур’єра.

На порталі WikiLeaks з’явилися документи, що звинувачують спецслужби Пакистану в тому, що вони не раз протягом 10 останніх років попереджали бен Ладена про наближення військ США, що було однією з головних причин невдач при спробі затримати “терориста № 1”, повідомляє ТСН


П’єр Карден продає свій Будинок моди

Як на Тернопільщині вшанували матерів