Розпочалася процедура банкрутства фірм Щепановського

Поділитися

2 травня у Тернопільському Господарському суді починається розгляд справи про визнання банкрутом тернопільської фірми «Будівельник». Позов подало столичне товариство «Ласка Лізинг», відоме у сфері послуг фінансового лізингу автомобільного транспорту.

Керуючись статтями 7, 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтями 64, 66 Господарського Кодексу України, суд ухвалив, зокрема, ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів про стягнення з підприємства коштів на підставі виконавчих та інших документів; не нараховувати неустойку (штраф, пеню) та не вводити інші економічні санкції за невиконання чи неналежне виконання грошових зобов’язань, сплати податків, зборів та обов’язкових платежів.

І хоча сьогодні всі матеріали справи вміщуються в один том, слухання буде не з не легких, адже, зазначив один з учасників процесу, лише у Тернополі «Будівельник» заборгував чималі суми пайовикам, десяткам підприємств, банківським установам. Щоправда, якщо фірму визнають неплатоспроможною, ні з чим лишаться сотні пайовиків, хоча приблизно третина з них вже встигла відсудити у будівельної фірми чималі суми як компенсацію за незбудоване житло. І тут також йдеться про суми щонайменше з п’ятьма нулями. І хоча люди довели свою правоту навіть в апеляції, вже півроку виконавча служба не поспішає виконувати рішення суду. Що й не дивно, адже лише за грубими підрахунками, вартість одного житлового будинку Щепановського становить 20 млн. грн. Загалом же фірма уклала угоди, але не побудувала 20 будинків. Помножте 2 на 2 і додайте нулі.

Плюс фірма має солідні банківські кредити (зокрема, у №16-17 «Номер один» писала про порушену кримінальну справу за фактом отримання 2 млн. 717 тис. 152 грн. банківської позики). Нагадаємо фабулу: четверо працівників фірми на прохання керівництва взяли в банку «Х» під заставу три- та чотирикімнатних квартир у будинку, що будує «Будівельник», загалом майже 415 тис. євро. Згодом фірма розірвала свої угоди з працівниками, лишивши їх з солідними банківськими боргами і без житла.

Тим часом на сьогодні ТФ «Будівельник» продовжує набирати обертів лише як боржник по зарплатах: на сьогодні ця цифра становить майже 311 тис. 900 грн.

“Номер один”

Губернатор Тернопілля привітав дідуся “депутата -інтернетчика”

Як “збирали” відомого спортсмена після побиття і як міліціонери не хотіли віддати кусок відкушеного вуха