Щоб сонцю і квітам всміхалися діти

Поділитися

Дитинство – найважливіший самобутній і неповторний період у становленні особистості. Саме у цей період людина  потребує найбільшої уваги правового захисту та правового виховання.

Тому, у  1949 році Міжнародна демократична федерація жінок проголосила 1 червня Міжнародним днем захисту дітей. А у 1959 році Генеральна Асамблея Організації об’єднаних націй прийняла Декларацію прав дитини, яка передбачає, що дитина має право на ім’я та громадянство, право користуватися  всіма благами соціального забезпечення.

Дитина має бути захищена від усіх форм жорстокості та експлуатації,  виховуватись у дусі взаєморозуміння, дружби, миру. А обов’язок людства – надати дітям усе найкраще, організувати використання їхніх здібностей на благо суспільства.

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Тернопільської обласної бібліотеки для дітей  розгорнуто книжкову виставку «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти». Крім того, 30 травня для учнів 1Б та 4В класів ЗОСШ №4 проведено морально-правову гру «Вчись бути громадянином».

Під час заходу юні користувачі бібліотеки дізналися про свої права та обов’язки, ознайомилися з Конституцією нашої країни, Декларацією  прав дитини, вчилися відрізняти права  від обов’язків, а щоб закріпити їх у пам’яті бібліотекар навела  приклади з казок, в яких були порушені  права казкових героїв.

Маленькі читачі жваво обговорювали  епізоди з казок О. Пушкіна «Казка  про Царя Салтана», Г. К. Андерсена «Снігова королева», А. Ліндгрен «Малюк і Карлсон», Ш. Перро «Попелюшка» та інших.

 

Галина Ракоча – завідувачка відділом обслуговування  дошкільників та учнів 1-4 класів.

Тернополяни малювали Європу та Україну

Тернопілля вшанує пам”ять Ігоря Герети