Сьогодні, 23 травня – День Героїв

Поділитися

Цьогоріч минає  сімдесят років, як у  суворі роки німецької окупації, у час протибільшовицької збройної боротьби, українці на чолі з ОУН почали відзначати День Героїв. Свято Героїв – це день пам’яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як Свято Героїв. У ті буремні роки воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

На жаль, нині, – сімдесят літ по тому,  як і у ті часи збройної боротьби, нам усім як повітря потрібні такі урочини, щоб усі, хто зневірився, хто втратив надію, загубив сили,  озирнувся на нашу історію, на политу кров’ю українську землю й з гордо піднятою головою став на борню.

Шановні краяни!

Наша воля проросла на могилах безіменних героїв, котрі склали голови у боротьбі з приплентачами із заходу чи сходу, що впродовж століть сунули на українську землю. Нині ж ці зайди намагаються вкласти у наші руки свої криваві стяги, впровадити брехливі принципи, примусити нас поклонятись своїм людожерським ідолам. Антиукраїнська влада за диригуванням своїх північних хазяїв ретельно прагне формувати у молодого покоління фальшиву історичну пам’ять, втілює сукупність пропагандистських міфів на тему “хорошого”, “правильного”, “рідного” тоталітарного ладу, забуваючи при цьому про мільйони замордованих ним українців, паплюжачи саму пам’ять про них, возвеличуючи їх катів.

Ми, українці, зобов’язані скинути полуду з очей та вклонитись пам’яті істинних героїв – дружинників Святослава Хороброго, звитяжних запорожців, гайдамаків Гонти та Залізняка, юних крутянців, відчайдушних холодноярців, Січових Стрільців, вояків УПА  та ще багатьох тих, хто віддав життя за Україну. Маємо пом’янути їх душі та взяти за взірець їхнє самовіддане служіння в ім’я Вітчизни.

Слава Україні! Героям слава!

 

Голова Тернопільської обласної ради                  Олексій Кайда

Регіонали планують «очистити» місцеву владу від опозиції

Дипломоване шахрайство