Сьогодні відбувся велелюдний пікет Управління МВС України в Тернопільській області з вимогою припинити політичні репресії та звільнити заарештованого націоналіста, члена ВО “Свобода” 21-річного Віктора Козорога

Поділитися

Тернопільська “Свобода” звернулася до правоохоронних органів із вимогою негайно припинити протиправні дії проти члена об’єднання та наголосила, що затримання Віктора Козорога відбулося всупереч чинному законодавству.

Виступаючи перед декількома сотнями тернополян, голова Тернопільської обласної організації ВО “Свобода” Олексій Кайда зазначив: “В Україні стрімко наростають репресії проти опонентів чинної влади, зокрема політичні переслідування українських патріотів. Правоохоронні органи як знаряддя влади ініціюють показове притягнення до кримінальної відповідальності, допити та арешти свободівців. Так, повістки на допити отримали близько 20 членів тернопільської організації. Все це нагадує сумнозвісні сталінські репресії 1933-1937 рр. Ми наближаємося до того періоду, коли усі, хто висловлюватиме незгоду з діями влади та виступатиме проти відродження політики сталінізму в Україні, будуть різко покарані та засуджені”.

Міський голова Тернополя, свободівець Сергій Надал додав: “Те, що відбувається, свідчить про слабкість влади. Будучи не в змозі дати собі раду з економічними й соціальними проблемами, вона вдається до нав’язувань дражливих тем нашому постгеноцидному (що означає – неоднорідному) суспільству, тим самим сіючи розбрат. “Зачистки” інакомислячих – методи совєцького минулого, повернення до якого, ми не допустимо. Саме таким є посттоталітарне обличчя чинної влади, яка застрягла у міжчассі”.

Додамо, що свободівці – голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал – звернулися із заявами до старшого Слідчого в ОВС СО УМВС України в Тернопільській області Андрусяка В.Б. про взяття під особисту поруку затриманого тернополянина Віктора Козорога з метою сприяння звільненню його з-під варти.

У документі йдеться: “З врахуванням того, що санкція статті, за якою порушена кримінальна справа, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 4 років, з врахуванням того, що відсутні будь-які достатні дані, які б свідчили, що він буде ухилятися від слідства й суду або виконання процесуальних рішень, які перешкоджають становленню істини у справі чи продовжувати злочинну діяльність, просимо вас застосувати до Козорога В.В. запобіжний захід у вигляді особистої поруки”, повідомила “Про все “прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

У головному управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації відбулася прес-конференція на тему відзначення у світі Дня пам’яті померлих від СНІДу

За десять гривень забили до смерті