Співробітники обласного управління державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали на гарячому заступника начальника обласного Управління у справах захисту споживачів – високопосадовець вимагала у підприємця двісті доларів хабара

Поділитися

Як розповів начальник УДСБЕЗ обласного управління внутрішніх справ Анатолій Лупійчук, до рук державного службовця потрапило звернення про реалізацію одним з приватних підприємців недоброякісного медичного апарату. Посадовець зателефонувала підприємцю та домовилася про зустріч.
Наступного дня чиновниця повідомила ділку, що у зв’язку порушенням вимог захисту прав споживачів йому доведеться сплатити чималий штраф на суму понад двадцять тисяч гривень. Однак зазначила, що за певну винагороду штрафні санкції можна мінімалізувати до 170 гривень. Посприяти пообіцяла за 200 американських доларів.
Посадовець отримала гроші у своєму службовому кабінеті. Після того, як хабар потрапив до кишені чиновниці, в перебіг подій втрутилися міліціонери. Оперативники затримали службовця в її кабінеті та вилучили отримані гроші.
За фактом одержання хабара службовою особою слідчі прокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 368 (частина 2) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють інші факти щодо отримання хабарів високопосадовцем. Триває розслідування.

Мати жорстоко розправилась над новонародженим малям

У полоні наркотичного зла – молодь