«Станція юних техніків»: не за цільовим призначенням використано 40 тисяч гривень

Поділитися

Контрольно – ревізійний відділ  в м. Тернополі та Тернопільському районі провів планову ревізію комунального закладу Тернопільської міської ради «Станція юних техніків» за 2006-2010 роки та січень 2011 року, якою виявлено порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 130,5 тис. гривень.

Ревізори встановили, що не за цільовим призначенням використано близько 40 тис. грн. Так, кошти, отримані з міського бюджету на виплату заробітної плати штатним працівникам, спрямовувались на оплату праці суб’єктів підприємницької діяльності за проведені поточні ремонти на підставі договорів підряду.

Внаслідок недотримання вимог діючого законодавства з оплати праці працівникам установи зайво виплачено заробітної плати на 63,5 тис.грн. Зокрема, без рішень вищестоящої установи  зайво виплачено надбавки до посадового окладу заступникам директора на 35,1 тис.грн.;  за ненормований робочий час сторожам – 8,2 тис.грн.;   за час перебування у відпустках – 3 тис.грн. З порушеннями нараховувались премії  (3,5 тис.грн.), індексації  (7,6 тис.грн.), безпідставно завищено посадові оклади та оплату за невідпрацьований робочий час  (6 тис.гривень). Все це призвело до зайвого перерахування до державних цільових фондів 21,8 тис. гривень.

Крім того, станцією не перераховано в дохід міського бюджету 1,3 тис. грн., що надійшли в рахунок погашення витрат минулих бюджетних періодів.

За порушення у веденні бухгалтерського обліку трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. За порушення законодавства про бюджетну систему України на двох посадових осіб складено протоколи за ст.164-12 КУпАП, які надіслано на розгляд суду.

До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, ініційовано фінансові санкції у вигляді призупинення бюджетних асигнувань, зменшення бюджетних асигнувань та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Інформацію про результати ревізії скеровано до прокуратури м.Тернополя, повідомили “Про все”  у прес-службі контрольно-ревізійного управління в Тернопільській області

У Тернополі популяризуватимуть туризм на літній площадці пивзаводу Опілля

Як господарюють в Мельнице – Подільській