Як господарюють в Мельнице – Подільській

Поділитися

КРУ інформує про результати ревізії Мельнице – Подільського селищного  бюджету

Контрольно-ревізійним відділом в Борщівському районі проведено планову ревізію Мельнице – Подільського селищного бюджету за період з 01.01.2008 по 01.03.2011рр.

Ревізія виявила фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на загальну суму 68,9 тис. гривень.

Ревізією повноти надходження коштів за оренду земель, які закріплені за селищною радою, встановлено недоотримння бюджетами різних рівнів 19,4 тис.грн., при цьому більше 15 тис. грн. заборгували орендарі, з якими укладено відповідні договори оренди земель несільськогосподарського призначення та земель водного фонду. Встановлено також випадки використання земель без оформлення договірних відносин, внаслідок чого бюджети недоотримали  4 тис. гривень.

Бюджетні кошти в сумі 14 тис. грн. за оренду нежилих приміщень, що належать до комунальної власності, не надходили до селищного бюджету, а осідали на рахунку комунального підприємства.

Ревізією встановлено також порушення законодавства про оплату праці: за ревізійний період працівниками установ селищної ради недоотримано грошових доходів на загальну суму 16,8 тис.грн. Так, за час перебування у відпустках, працівникам недоплачено 9,8 тис.грн., не нараховано та не виплачено  індексації  заробітної плати  на 7 тис. гривень.

Проведеними контрольними обмірами виконаних будівельних робіт, перевіркою правильності нарахування загальновиробничих та прямих витрат встановлено завищення підрядниками вартості робіт на суму 15,8 тис.грн., які повністю оплачені за рахунок коштів селищного бюджету.

В ході ревізії відшкодовано втрат ресурсів на 56 тис. гривень.

За допущені фінансові порушення на чотирьох посадових осіб селищної ради складено  протоколи про адміністративне правопорушення, за бюджетні правопорушення до установи застосовано  фінансові санкції.

Інформацію про виявлені порушення надіслано до прокуратури Борщівського району, повідомили “Про все” у прес-службі конторольно-ревізійного управління в Тернопільській області

«Станція юних техніків»: не за цільовим призначенням використано 40 тисяч гривень

Недоплати й переплати в Золотому Потоці