“Технарів” залучили до духовної літератури

Поділитися

13 травня в ТНТУ ім.І.Пулюя побувала керівник проектів із зв’язків з громадськістю видавництва “МІСІОНЕР” Марія Городечна, яка представила друковану продукцію підприємства та нову книгу Лідії Купчик “Життєносні стовпи церкви”.

Пані Марії було дуже приємно, що у Тернополі проходить такий прекрасний корпоративний проект “Джура-фест”, який пропагує українську книгу, культуру і духовність. Адже саме завдяки книзі, як зазначає Марія Городечна, людина уже не лишається наодинці із власними проблемами, а відкриває новий світ у собі.

Пошук світла через віру прокладає у своїй книзі “Життєносні стовпи церкви” Лідія Купчик. Книга присвячена історії української греко-католицької церкви і містить 21 нарис. Ці нариси розповідають про трагічні долі греко-католицьких священиків за часів радянської окупації. Двоє з героїв книги вже проголошені священомучениками. Це отець Микола Цегельський і отець Роман Лиско. Ще двоє – розглядаються як кандидати на проголошення священомучениками.

 

І на завершення зустрічі пані Марія Городечна прочитала чудовий сонет із збірки о.Василя Медруня “Нев’янучий ковчег”, повідомляє сайт техуніверситету

Опісля всі бажаючі могли ознайомитись та придбати представлену літературу.

Відомий історик Тарас Чухліб спілкувався зі студентами ТНПУ

“Креативна медитація” Алекса Конічіви