Тернопіль. Скупитись на ринку на зелений борщ на 15 грн. дешевше, як на червоний

Поділитися

Ціни на традиційний борщовий набір б’ють рекорди. Буряк, картопля і морква за рік подорожчали на 72 відсотки, а капуста в ціні зросла втричі – такі дані оприлюднило інформаційно-аналітичне агенство “АПК-Інформ” – проаналізувавши ситуацію на ринках України. За прогнозами експертів, вже на початку червня борщовий набір подешевшає, проте зрівнятися з минулорічними цінами не зможе – овочі будуть на гривню-дві дорожчі, повідомляє телекомпанія ТВ-4

Єдине, що у борщовому наборі, порівняно з минулим роком, не подорожчало – це зелень, кажуть продавці. Пані Надія городину напродаж вирощує вже п’ятнадцять років. Каже, ціни на кріп, петрушку, зелену цибулю, щавель – такі, як і минулого року.

пані Надія продавець ринку

Цибулька – по 2 гривні, часничок – по 3 гривні. Якщо 2 брати – по 2,5 – так як вторік, так того року – ціни не змінилися на зелень. Шпинат – по 3 гривні, петрушка – по гривні, щавель – по 2 гривні.

Якщо вже хочеться зекономити, то краще зварити зелений борщ, радить пані Надія, – він, як і червоний, – смачний і корисний, та ще й зі свіжими весняними вітамінами.

пані Надія продавець ринку

Борщ зварити щавльовий – то вже є недорого – по 2 гривні щавель – 4 яйці, по 25 копійок яйця ті інкубаторські і зеленини вкришив – то є недорогий борщ.

Дорожче обійдеться червоний борщ – кілограм картоплі сьогодні можна було купити за п’ять гривень, моркву – по шість, а капусту – в середньому по сім гривень, за літр квасолі – гривень вісім. Червоний буряк на ринку сьогодні знайти було важко – а той, що залишився, продавали по шість гривень за кілограм. Продавці кажуть – ще кілька тижнів тому його продавали на гривню-дві дорожче, проте з новим урожаєм буряк має подешевшати.

пані Надія продавець ринку

Бурячка чого того року обмаль – тому що вторік засушило його, а потом пішли дощі – він трошечки відійшов, але ми вже врожаю такого не взяли, тому трошечки дефіцит, але вже ше трошки – буде свіжий, свіжий так само буде 2 гривні в’язочка – борщик гарний вийде, то вже недорого.

Сметану на ринку сьогодні продавали на п’ять-шість гривень дешевше, ніж перед Великоднем – надої молока збільшились, тому і ціни впали, пояснює продавець молокопродуктів пані Люба.

пані Люба продавець ринку

Зараз сепараторна сметана по 25 гривень – 26. /// Збирана – по 18 гривень, 16, 18, 20 – це залежно як хто продає.

А тим, хто полюбляє борщ із м’ясом, потрібно витратитись і на нього. Тридцять-сорок гривень – стільки на ринку коштує кілограм свинини. Отож, аби приготувати червоний борщ, тернопільським господиням доведеться витратити гривень під сімдесят, а зелений обійдеться на десять- п’ятнадцять гривень дешевше.

Колишній політв’язень Ігор Олещук презентував повне зібрання Книг пам’яті районів області

День Героїв у Тернополі святкуватимуть у неділю і понеділок