У 16 школах Козівського району (трьох 8-річних та 13 – загальноосвітніх) спеціалісти районного центру зайнятості провели презентації профорієнтаційних терміналів окремо для школярів, їх батьків та вчителів

Поділитися

 

Під час учнівських лінійок фахівці РЦЗ ознайомили підлітків із програмно-апаратними комплексами держаної служби зайнятості, встановленими у їх школах, принципом роботи, інформаційним наповненням.

У сучасних умовах професійна орієнтація населення, зокрема, шкільної молоді, є одним із головних напрямків державної політики зайнятості. У зв’язку з цим профорієнтаційна робота розгортається у принципово новому форматі, в якому акценти зміщено від регулювання поточної ситуації на ринку праці до профілактики безробіття, особливо молодіжного, – звернулась до присутніх на презентації в одній із шкіл Козівщини головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг РЦЗ Надія Сверлюк. – Профорієнтаційний термінал створений задля забезпечення інформативності, доступності, мобільності, гнучкості та привабливості профорієнтаційних послуг для молоді, надання допомоги молодим людям усвідомлено вибрати майбутню професію. Користувачів комплексу приваблюють простота користування, доступність викладу матеріалів, відеоілюстрування. Він оснащений різноманітною пізнавально-мотиваційною та розважально-ігровою інформацією. Його зміст розрахований для учнів, вчителів та батьків. Серед матеріалів є психологічні експрес-методики для самотестування, скориставшись якими учні отримають поради щодо професій та напрямків побудови професійної кар’єри. Особливо термінал корисний старшокласникам, які наразі здійснюють вибір фаху.

У цей день районний центр зайнятості отримав подяки від батьківського комітету та учнівського колективу Великоходачківської ЗОШ, директорів Кальнянської школи і Козівської ЗОШ № 2 «за співпрацю у профорієнтації учнівської молоді, надання методичної допомоги вчителям школи», а також спільну подяку від районної держадміністрації та районного відділу освіти «за масштабну роботу з професійної орієнтації учнів шкіл у виборі професій».

А от у подяці Конюхівської ЗОШ йшлося про те, що «перехід до ринку праці в сучасних умовах не тільки вніс коретиви, але й істотно змінив підходи до питань професійного самовизначення старших школярів. Дирекція школи щиро вдячна районному центру зайнятості за плідну співпрацю у профорієнтації школярів. Саме завдяки їй підвищується рівень мобільності надання профорієнтаційних послуг та здійснюється обслуговування молоді за місцем навчання».

Директор Золотослобіської ЗОШ зазначив: «Користувачі терміналу мають можливість ознайомитись з оперативною інформацією про різні професії, їхню затребуваність на ринку праці у всіх регіонах країни, можливості кар’єрного росту в тій чи іншій спеціальності, навчальні заклади, де готують фахівців обраного профілю, а також цікавими тестовими завданнями та профорієнтаційними іграми. Багато цікавих матеріалів знайшли для себе і учні, і батьки, і вчителі».

Загалом 29 квітня презентації відвідали 350 учасників.

Відділ організаційної роботи

та взаємодії з соціальними партнерами та громадськістю ОЦЗ

7 травня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбудеться дев`ята Всеукраїнська проща католицьких шкіл

Третій Всеукраїнський турнір з вільної боротьби на честь Героя України Степана Бандери відбувся минулими вихідними у Тернополі