В Тернополі відбулися збори ініціативних груп на підтримку Всеукраїнського референдуму

Поділитися

23 травня в приміщенні ТОВ «Агробуд-Інвест» 230 тернополян та жителів області взяли участь в зборах громадян України з питань Всеукраїнського референдуму, щодо заборони купівлі продажу землі. Ініціювали та організували даний захід представники Тернопільської обласної та міської організацій ВО «Батьківщина».

Згідно Закону України «Про всеукраїнський та місцевий референдум» всі питання та пропозиції порядку денного зборів проводилися шляхом голосуванням. Варто зазначити, що всі присутні одностайно голосували “за” запропоновані питання порядку денного.

З питань порядку денного зборами одноголосно прийнято відповідні рішення:

– визнано доцільність проведення Всеукраїнського референдуму за народною  ініціативою;

– затверджено наступне формулювання питання, яке виноситься на референдум: «Чи підтримуєте Ви заборону купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення і пов’язане у  зв’язку з цим внесення відповідних змін до Земельного кодексу України?»;

– обрано  ініціативну групу, якій доручено, після проведення її реєстрації,  організація збору підписів щодо проведення Всеукраїнського референдуму;

– доручено голові зборів звернутися із заявою до голови Тернопільської міської ради з метою реєстрації ініціативної групи.

Про необхідність проведення даного референдуму під час свого виступу зазначив народний депутата України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний та подякував всім небайдужим, свідомими громадянам, які прийшли на збори, щоб захистити майбутнє своє та своєї держави від загарбницьких та злочинних ініціатив діючої антиукраїнської влади.

Тернопіль відвідав чемпіон світу серед професіоналів з боксу Андрій Котельник

У Тернополі відбулась Олімпіада з української мови як іноземної