Військовослужбовці Тернопільського гарнізону завітали в гості до ветеранів Великої Вітчизняної війни

Поділитися

Військовослужбовці Тернопільського гарнізону 9 травня відвідали ветеранів Великої вітчизняної війни, які через свій поважний вік або хворобу вже не в силі, в цей день, прийти на Пагорб Слави та зустрітися зі своїми бойовими побратимами. До героїв-визволителів завітали начальник Тернопільського гарнізону полковник Олег Довгалюк та заступник тернопільського обласного військового комісара підполковник Андрій Миськів. Офіцери української армії привітали ветеранів з днем Перемоги, побажали їм міцного здоров’я та вручили подарунки.

Начальник Тернопільського гарнізону, який водночас є Тернопільським обласним військовим комісаром нагадав ветеранам, що вони завжди можуть звертатися у військомат за допомогою.

 

– У цей день ми вшановуємо ветеранів, людей, які відвоювали для своїх нащадків найцінніше – можливість будувати мирне життя, – зазначив полковник Олег Довгалюк. – Святкуючи День Перемоги, ми схиляємо голови перед пам’яттю мужніх синів і доньок нашої Батьківщини, які віддали своє життя за священну справу захисту рідної землі. Ми шануємо ветеранів війни та праці, які здобули для нас Перемогу.

 

Також Олег Довгалюк наголосив, що військовий комісаріат готовий розподілити путівки ветеранам Великої Вітчизняної війни для санаторно-курортного лікування в санаторіях Міноборони та закупити, у межах виділених асигнувань, путівки в інші санаторії й лікувально-профілактичні заклади.

Основні ж урочистості, з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбулися у Тернополі на Пагобі Слави у Старому парку. Тут, поряд з військовослужбовцями Тернопільського гарнізону, прийшли привітати сивочолих ветеранів війни представники влади та чимало мешканців і гостей обласного центру. Вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів присутні поклали вінки і квіти до Пагорба Слави.

 

Після цього військовослужбовці 11-ї Тернопільської окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України привітали ветеранів війни виконанням музичного дефіле та урочистим маршем.

Також, під час урочистостих заходів з нагоди 66-ї річниці Перемоги, представники Тернопільського гарнізону положили квіти шани до підніжжя військового меморіального комплексу на Микулинецькому кладовищі обласного центру.

Василь ЛАБАЙ

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Нова конкурсантка « Міс Інтернет-Тернопіль’ 2011» у травні – Біляшевич Олександра

«Запит? Ай!»