«Запит? Ай!»

Поділитися

10 травня о 13-30 по вул. Сагайдачного (біля магазину “Молоко”) відбудеться акція, приурочена до набуття чинності Закону “Про доступ до публічної інформації”.

Метою даної акції є по-перше, необхідність поширити інформацію серед громадян про набрання чинності даного Закону; по-друге, перевірити готовність влади (на підготовку остання мала більше 3х місяців) і по-третє, завадити потенційному внесенню змін до даного нормативного акту, які пропонувалися спікером Верховної Ради України В.Литвином.

 

З огляду на те, що Закон “Про доступ до публічної інформації” є дуже вагомим кроком у розвитку демократії і дає можливість громадянам швидко та без тривалих бюрократичних перешкод отримати доступ до публічної інформації на кшталт інформації про структуру тарифів на комунальні послуги, витрати бюджетних коштів у різних галузях  регіонального  господарства тощо – “Демократичний Альянс” вважає донести до широкого загалу інформацію про можливість подання інформаційних запитів до структур державної влади кожним громадянином.

Під час акції відбудеться написання перших інформаційних запитів, а також урочисте передання їх міській раді міста Тернополя.

10 травня подібні акції відбудуться в усіх обласних центрах України в рамках всеукраїнської адвокаційної кампанії, яка реалізуєється громадською організацією “Демократичний Альянс” разом із ініціативними групами з різних куточків України.

Військовослужбовці Тернопільського гарнізону завітали в гості до ветеранів Великої Вітчизняної війни

Таким було місто Тарнополь 67 років тому