Заява політичної партії «Українська платформа» щодо посилення переслідувань представників опозиції

Поділитися

Діюча в Україні влада розпочала черговий етап тиску на політичних опонентів. Передача справи Юрія Луценка до суду, незграбна підготовка до арешту Юлії Тимошенко свідчать про намагання владних і правоохоронних структур будь-якою ціною довести розпочаті кримінальні справи до «потрібного» їм завершення.

«Українська платформа» послідовно виступає за боротьбу з корупцією, казнокрадством та зловживанням службовим становищем. Однак це повинна бути справжня, реальна боротьба, підкріплена не лише діями правоохоронних та судових органів, а й проведенням масштабних комплексних реформ в різних сферах: економіці, державному та місцевому управлінні, медицині, освіті та інших.

Натомість влада, проголошуючи боротьбу з такими руйнівними явищами, імітуючи рішучі кроки, фактично замилює людям очі та використовує антикорупційну кампанійщину для переслідувань представників опозиції. Жодним інакшим чином неможливо пояснити вибірковість прокурорів та міліції стосовно осіб, проти яких порушуються кримінальні справи. Це – на 99 відсотків люди, які публічно виступали або виступають проти чинної влади. Це не лише колишні «помаранчеві» міністри і чиновники, а й члени патріотичних організацій, які не сприймають реабілітацію злочинів сталінізму і самого Сталіна, представники підприємницького Майдану, просто протестуючі громадяни. Бажання задушити будь-які прояви незадоволення владою настільки велике, що приводами для відкриття кримінальних справ слугують очевидно надумані правоохоронцями порушення законів, а запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою використовуються не лише без потреби і незаконно, а загрожують життю ув’язнених. При цьому самі представники влади і наближені олігархи, відчуваючи вседозволеність та безкарність, нахабно грабують громадян і державу.

Влада повинна усвідомити – спроба залякати суспільство не вдасться, а за злочини проти людей та держави раніше чи пізніше доведеться відповідати перед українським народом. Разом з цим «керманичам» держави слід визначитись, куди вони прямують – до цивілізованої Європи, чи будують авторитарний режим путінського або лукашенківського зразка. Адже поєднати ці два протилежні курси не вдасться.

Політична партія «Українська платформа» вимагає негайно припинити переслідування всіх опонентів діючої влади, змінити для опозиціонерів утримання під вартою на інший запобіжний захід, забезпечити неупереджений і справедливий розгляд порушених кримінальних справ, розпочати реальну боротьбу з корупцією в першу чергу в своїх лавах, провести справжні реформи. Лише за таких умов діюча влада може уникнути народного гніву та претендувати на переобрання і місце в Європі.

Депутат обласної ради (партія “За Україну!”) Степан Барна подав в суд на Верховну Раду України

Керівник та бухгалтер однієї із держустанов оформляли “мертвих душ” та виплачували їм зарплату