28 червня письменниця Тереза Проць і видавництво «Грані-Т» презентують книги в Тернополі

Поділитися


28 червня 2011 року письменниця Тереза Проць і видавництво «Грані-Т» зустрінуться із молоддю міста Тернополя.

Зустріч відбудеться о 18.30 год. зі членами молодіжних організацій і спільнот міста Тернополя (в приміщенні скаутської організації Пласт, вул. Федьковича, 11).

В рамках зустрічей буде презентовано книгу «П’ять дарів»  Терези Проць.

 

ДОВІДКА

Тереза Проць – народилася 18 травня 1967 року у м. Золочеві ЛьвівськоЇ обл.

У 1984 р. закінчила Золочівську СШ № 1. З 1984 по 1989 рр. навчалася в УкраЇнському Поліграфічному Інституті ім. І.Федорова. За фахом – художник-ілюстратор друкованих видань. Спеціалізація – книги для дітей.

З 1989 р. живе і працює у м. Тернополі. З жовтня 1989 р. – заприсяжена членкиня фольклорно-етнографічного товариства «Вертеп». Фольклорист, етнограф, писанкарка, організатор 4-х етновиставок у Тернополі.

У 1995 р. познайомилася з міжнародним рухом спільнот «Віра і Світло», які допомагають особам із вадами розумового розвитку. Стала першою провідницею спільноти у Тернополі, працювала волонтеркою у міжнародних спільнотах «Ковчег» ( із тією ж місією) у Франції, Бельгії, Польщі. Надалі співпрацює з українськими спільнотами «В. і С.».

Працювала у періодичних виданнях Тернопілля та видавництві «Підручники і посібники». Співпрацює, як художник, з видавництвами «Навчальна книга Богдан», «Смолоскип», «Джура» та ін. Проілюструвала близько сорока художніх книг та підручників.

Пише вірші. У 2008 р. Стала лауреатом літературного конкурсу для дітей «Золотий лелека» із дитячою повістю «П’ять дарів». Учасниця багатьох виставок Молодої спілки художників України у Тернополі.

«Видавництво «Грані-Т» – лідер на ринку дитячої книги. Засноване в 2006 році, видавництво опублікувало більш ніж 400 назв книжок, створило понад 30 книжкових серій, у співпраці з більш ніж сотнею авторів, художників, перекладачів, отримало численні нагороди різноманітних конкурсів, ініціювало і провело кілька соціально-значущих акцій. Серед авторів – Леся Воронина, Іван Андрусяк, Марина Павленко, зірка Мензатюк, Галина Малик, Юрій Бедрик, Роман Скиба, Василь Голобородько, Олесь Ільченко, Ірен Роздобудько і багато інших.

Кращі бізнес-ідеї Тернополя до Євро-2012

Де відпочивають українські зірки?