9 червня у краєзнавчому музеї презентують монографію історика Миколи Посівнича “Воєнно-політична діяльність ОУН у 1929-1939 рр.”

Поділитися

9 червня у рамках проведення круглого столу „Постать полковника Євгена Коновальця у боротьбі за українську державність” відбудеться презентація монографії історика Миколи Посівнича “Воєнно-політична діяльність ОУН у 1929-1939 рр.” та другого числа журналу „Мандрівець” за 2011 р.

Монографія присвячена воєнно-політичній діяльності ОУН в передвоєнному десятилітті, а також формуванню воєнної доктрини та геополітичній стратегії українського визвольного руху. У дослідженні проаналізовано розвиток структури, підготовку воєнно-політичних кадрів та діяльність ОУН в Україні, зокрема, на Закарпатті у 1938-1939 рр. та на еміграції.

У другому числі Всеукраїнського наукового журналу „Мандрівець” цікавими для читачів є такі публікації науковців Запорізького національного університету Т. Винарчук, Ф. Турченка „Європейська хартія регіональних або міноритарних мов: запорізьке прочитання”, інтерв’ю О. Гавроша з Миколою Мушинкою під назвою «Від України ми вже не відречемося», українознавча розвідка Г. Лозко „Світогляд українців за Велесовою книгою, фольклором та археологічними даними”, стаття І. Пилипіва „Українська греко-католицька церква та Ватикан в 20–30-х рр. ХХ ст.” та інші дослідження з історичних і філологічних наук, а також рецензії книг та аналіз наукових заходів.

У презентації візьмуть участь автор книги Микола Посівнич, кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, Федір Полянський, кандидат історичних наук, головний редактор Всеукраїнського наукового журналу „Мандрівець”, Степан Костюк, директор Тернопільського краєзначого музею, Юрій Гумен, кандидат історичних наук, директор Державного архіву Тернопільської області, Ігор Дацків, доктор історичних наук, професор Тернопільського національного економічого університету та інші громадські діячі і дослідники історії України.

Організатори – Всеукраїнський науковий журнал „Мандрівець” і Тернопільський краєзнавчий музей.

Місце проведення – Тернопільський краєзнавчий музей (актова зала).

Початок о 15.00.

Обов’язкова дошкільна освіта для дітей п’ятирічного віку: що змінилося за рік реформи на Тернопіллі?

Як губернатор Тернопілля просив послухати Щепановського